Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Održano 4. Ljubuško silo Ispis E-mail
Subota, 26 Srpanj 2008
4silo.jpgNa stadionu Malih športova u Ljubuškom sinoć je održano IV. Ljubuško silo. Manifestaciju su otvorili načelnik Nevenko Barbarić i ministar u Vladi Hrvatske i ovogodišnji kum sila Petar Čobanković. Čobanković je izrazio zadovoljstvo što može nazočiti, kako je kazao jednoj takvoj smotri Hrvata s obje strane granice jer "u vremenu globalizacije važno je sačuvati svoj identitet".
Opširnije...
 
NAJAVLJUJEMO: 4. Ljubuško silo Ispis E-mail
Utorak, 22 Srpanj 2008
silonajmanji.jpg Manifestacija "Ljubuško silo" (www.ljubusko-silo.info) je tradicionalna smotra folklora, događaj na kojem nastupaju Društava iz BiH i inozemstva, kao i domaća Društva. U sklopu ovogodišnjeg Ljubuškog sila u mjesecu rujnu će se organizirati i sajam mediteranskog voća i povrća. Manifestacija "Ljubuško silo" jedna je od najvećih folklorno - kulturnih manifestacija Hrvata u BiH. Na 4."Ljubuškom silu" će uz smotru folklora biti prikazan život sela Hercegovine s nekoliko obrta koja su održala narod na ovim prostorima i to rezanje duvana, tkanje, drvodjelstvo,predenje vune, kamenoklesarstvo i metenje mlijeka (proizvodnja napitka mlaćanice i masla).
Opširnije...
 
HKUD „Herceg Stjepan." na Đakovačkim vezovima Ispis E-mail
Petak, 11 Srpanj 2008
s5000502.jpgČlanovi HKUD-a Herceg Stjepan Ljubuški nastavljaju sa aktivnostima. Nakon povratka iz Duge Rese gdje su 25., 26. i 27. lipnja nastupili na međunarodnoj smotri folklora koja se tradicionalno održava povodom proslave dana grada D. Rese a ove godine i na proslavi 60 godine postojanja i rada KUD-a ,,Sv. Juraj" iz D. Rese, gdje su se predstavili pjesmama i plesovima Ljubuškog kraja.
Dana 01., 02. i 03. srpnja članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" nastupili su na velikoj međunarodnoj smotri folklora 42 Đakovački vezovi u Đakovu. Članovi su bili gosti KUU „Kristal - Sladorana" iz Županje kod kojih su i bili smješteni. Članovi društva u Đakovu su imali dva zapažena nastupa te su sudjelovali i u svečanoj povorci sa još 55 društava. Na ulice Đakova izišlo je nekoliko tisuća Slavonaca od kojih mnogi hercegovačkih korijena, koji su prolazak članova našega društva pratili gromoglasnim pljeskom i povicima „evo naših". Članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" su iskoristili i prigodu te su nazočili i tradicionalnoj manifestaciji „Dani žetve" koja se ove godine održavala u Županji. Članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" nastavljaju sa pripremama za Ljubuško silo, kao i za nastup u Sinju na smotri folklora koja se održava u sklopu Sinjske alke na kojoj će nastupiti već peti put za redom.

 
Uskoro sanacija slapova Kravice i Koćuše Ispis E-mail
Četvrtak, 03 Srpanj 2008
thumb_ministar_nevenko_herceg.jpg
Ministar Nevenko Herceg
Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić se sastao u Sarajevu sa Federalnim ministrom okoliša i turizma gosp. Nevenkom Hercegom kako bi konkretno dogovorili uređenje rijeke Trebižat i radove na saniranju slapova Kravice i Koćuše. "Potrebne studije su već napravljene, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije jer se nikakvi zahvati na takvim biserima prirode ne mogu raditi napamet i bez izrađenih studija. Čim sve bude završeno, krenuti će se s radovima" kazao je ministar Herceg. Ministar Herceg i Načelnik Barbarić su razgovarali i o nizu drugih projekata značajnih za općinu Ljubuški.
Opširnije...
 
Samoborska tročlana delegacija u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
samoborci_020.jpg
Susret i upoznavanje Samoboraca i Ljubušaka na prošlogodišnjem sajmu Eko-etno Hrvatska, koji se održao u sklopu jesenskog Zagrebačkog velesajma, rezultirao je jučerašnjom posjetom tročlane samoborske delegacije Ljubuškom u kojoj su bili gradonačelnik Samobora Antun Dubravko Filipec, pročelnik Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo grada Samobora Željko Radovanić i voditeljica Ureda gradonačelnika Danijela Kalafatić. Samoborci su se u Ljubuškom sastali s načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OV Ljubuški Davorinom Medićem i šeficom Ureda načelnika Ankicom Šaravanjom.
Opširnije...
 
II Eko-kamp Federacije BiH 2008. Ispis E-mail
Petak, 27 Lipanj 2008

 

ekokamp.jpg
Sudionici "II Eko-kampa Federacije BiH 2008." posjetili su rijeku Trebižat, te vodopade  Kravice i Koćuša.U popodnevnim satima, u pratnji predsjednika OV Općine Ljubuški Davorina Medića obišli su Stari grad Ljubuški. Slijedila je posjeta samostanu Svetog  Ante. Sudionici su imali priliku vidjeti „Humačku ploču“, te stalni postav Galerije „Majka“ spomenutog samostana. Poslije ručka u tipičnom hercegovačkom restoranu sudionici su kušali tipičnu kuhinju ovog podneblja. U večernjim satima posjetili su Međugorje.

 

 
Potpisana Povelja o suradnji Ispis E-mail
Utorak, 17 Lipanj 2008
povelja.jpgVišegodišnje prijateljstvo i suradnja Kulturno umjetničkih društva „Herceg Stjepan" iz Ljubuškog i „Kristal-Sladorana" iz Županje rezultiralo je ovih dana potpisivanjem Povelje o suradnji dvaju gradova. Povelju su potpisali županjski gradonačelnik Davor Miličević i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.
Opširnije...
 
JAVNA OBAVIJEST Ispis E-mail
Četvrtak, 12 Lipanj 2008
Općina Ljubuški poduzima aktivnosti zajedno sa Projektom upravne odgovornosti, financiranim od strane Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Nizozemske, u cilju daljeg unaprjeđenja procesa pružanja općinskih usluga. U okviru dijela aktivnosti koje poduzimamo uz pomoć naših donatora, radimo na izradi trogodišnjeg općinskog akcijskog plana kako bismo poboljšali proces pružanja usluga i općinskog upravljanja,   a s ciljem identificiranja prioriteta i ciljeva naše općine za koje postoji mogućnost financiranja u okviru navedenog projekta.

Opširnije...
 
Večer Županje u Ljubuškom Ispis E-mail
Utorak, 10 Lipanj 2008

U četvrtak 12. lipnja 2008. godine u 12:00 sati u zgradi Općine Ljubuški gradonačelnik Grada Županje Davor Miličević i Općinski načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić svečano će potpisati  Povelju o suradnji i prijateljstvu.

Tom prigodom, osim delegacije iz Županje, Općina Ljubuški će biti domaćin i KUD „Kristal Sladorana“ iz Županje. Istog dana, u 19.00 sati za vrijeme sv. mise na Humcu, mješoviti zbor ovoga društva izvest će nekoliko prigodnih skladbi. Nakon toga, u 21. sat na Trgu domovinske zahvalnosti, iza zgrade Općine, naši prijatelji i gosti priredit će bogat kulturno zabavni program, na kojem će se predstaviti sa svojim slavonskim specijalitetima, pjesmama i plesovima pod nazivom „VEČER ŽUPANJE U LJUBUŠKOM“.

 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 424 - 432 od 461

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 2
Advertisement
You are here  :Naslovnica