Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Uskoro sanacija slapova Kravice i Koćuše Ispis E-mail
Četvrtak, 03 Srpanj 2008
thumb_ministar_nevenko_herceg.jpg
Ministar Nevenko Herceg
Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić se sastao u Sarajevu sa Federalnim ministrom okoliša i turizma gosp. Nevenkom Hercegom kako bi konkretno dogovorili uređenje rijeke Trebižat i radove na saniranju slapova Kravice i Koćuše. "Potrebne studije su već napravljene, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije jer se nikakvi zahvati na takvim biserima prirode ne mogu raditi napamet i bez izrađenih studija. Čim sve bude završeno, krenuti će se s radovima" kazao je ministar Herceg. Ministar Herceg i Načelnik Barbarić su razgovarali i o nizu drugih projekata značajnih za općinu Ljubuški.
Opširnije...
 
Samoborska tročlana delegacija u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
samoborci_020.jpg
Susret i upoznavanje Samoboraca i Ljubušaka na prošlogodišnjem sajmu Eko-etno Hrvatska, koji se održao u sklopu jesenskog Zagrebačkog velesajma, rezultirao je jučerašnjom posjetom tročlane samoborske delegacije Ljubuškom u kojoj su bili gradonačelnik Samobora Antun Dubravko Filipec, pročelnik Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo grada Samobora Željko Radovanić i voditeljica Ureda gradonačelnika Danijela Kalafatić. Samoborci su se u Ljubuškom sastali s načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OV Ljubuški Davorinom Medićem i šeficom Ureda načelnika Ankicom Šaravanjom.
Opširnije...
 
II Eko-kamp Federacije BiH 2008. Ispis E-mail
Petak, 27 Lipanj 2008

 

ekokamp.jpg
Sudionici "II Eko-kampa Federacije BiH 2008." posjetili su rijeku Trebižat, te vodopade  Kravice i Koćuša.U popodnevnim satima, u pratnji predsjednika OV Općine Ljubuški Davorina Medića obišli su Stari grad Ljubuški. Slijedila je posjeta samostanu Svetog  Ante. Sudionici su imali priliku vidjeti „Humačku ploču“, te stalni postav Galerije „Majka“ spomenutog samostana. Poslije ručka u tipičnom hercegovačkom restoranu sudionici su kušali tipičnu kuhinju ovog podneblja. U večernjim satima posjetili su Međugorje.

 

 
Potpisana Povelja o suradnji Ispis E-mail
Utorak, 17 Lipanj 2008
povelja.jpgVišegodišnje prijateljstvo i suradnja Kulturno umjetničkih društva „Herceg Stjepan" iz Ljubuškog i „Kristal-Sladorana" iz Županje rezultiralo je ovih dana potpisivanjem Povelje o suradnji dvaju gradova. Povelju su potpisali županjski gradonačelnik Davor Miličević i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.
Opširnije...
 
JAVNA OBAVIJEST Ispis E-mail
Četvrtak, 12 Lipanj 2008
Općina Ljubuški poduzima aktivnosti zajedno sa Projektom upravne odgovornosti, financiranim od strane Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Nizozemske, u cilju daljeg unaprjeđenja procesa pružanja općinskih usluga. U okviru dijela aktivnosti koje poduzimamo uz pomoć naših donatora, radimo na izradi trogodišnjeg općinskog akcijskog plana kako bismo poboljšali proces pružanja usluga i općinskog upravljanja,   a s ciljem identificiranja prioriteta i ciljeva naše općine za koje postoji mogućnost financiranja u okviru navedenog projekta.

Opširnije...
 
Večer Županje u Ljubuškom Ispis E-mail
Utorak, 10 Lipanj 2008

U četvrtak 12. lipnja 2008. godine u 12:00 sati u zgradi Općine Ljubuški gradonačelnik Grada Županje Davor Miličević i Općinski načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić svečano će potpisati  Povelju o suradnji i prijateljstvu.

Tom prigodom, osim delegacije iz Županje, Općina Ljubuški će biti domaćin i KUD „Kristal Sladorana“ iz Županje. Istog dana, u 19.00 sati za vrijeme sv. mise na Humcu, mješoviti zbor ovoga društva izvest će nekoliko prigodnih skladbi. Nakon toga, u 21. sat na Trgu domovinske zahvalnosti, iza zgrade Općine, naši prijatelji i gosti priredit će bogat kulturno zabavni program, na kojem će se predstaviti sa svojim slavonskim specijalitetima, pjesmama i plesovima pod nazivom „VEČER ŽUPANJE U LJUBUŠKOM“.

 
Održan 14. dječji festival „Na jedrima glazbe„ Ljubuški 2008. Ispis E-mail
Utorak, 10 Lipanj 2008

dscf6475.jpgU subotu 07. lipnja 2008. godine, u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, održan je 14. dječji festival „Na jedrima glazbe„ Ljubuški 2008. godine. Festival je u ime Federalnog ministarstva okoliša i turizma svečano otvorio ministar Nevenko Herceg, kazavši kako nema ništa ljepše od raspjevane mladosti, te kako je Ljubuški postao prepoznatljiv po svojim tradicionalnim manifestacijama.

Na jedrima glazbe, pred više od dvije tisuće gledatelja, zaplovilo je 14. natjecatelja, ljubuških osnovnoškolaca.  Bilo je njih malih i onih malo većih, ali svi su, s puno hrabrosti izišli na pozornicu i kao pravi mali profesionalci izveli svoj nastup.  Velika podrška bila im je publika, koja ih je cijelo vrijeme bodrila i pjevala s njima.

Prvu nagradu publike i nagradu za najsimpatičniju izvedbu, osvojio je Ivan Jelčić s pjesmom „Svetinja“, koji je svojom izvedbom oduševio i doslovno digao na noge prepunu dvoranu, te tako postao pobjednik ovogodišnjeg 14. dječjeg festivala „Na jedrima glazbe„ Ljubuški 2008. Drugu nagradu publike osvojio je Ivan Ereš s pjesmom „Volim osmjeh tvoj“, dok je treća nagrada pripala Veroniki Kolak i pjesmi „Prava ljubav“.

Opširnije...
 
Ljubušaci razgalili slavonska srca Ispis E-mail
Utorak, 10 Lipanj 2008

s5000378.jpgNa nedavno završenoj Osmoj smotri folklora nacionalnih manjina Hrvatske i Hrvata iz dijaspore u Starim Jankovcima kraj Vinkovaca sudjelovalo je i HKUD „Herceg Stjepan“ iz Ljubuškog. Među 14 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Mađarske, Austrije i Vojvodin, ljubuški folkloraši, predstavili su se s plesovima i pjesmama zapadne Hercegovine.

Prema riječima člana Uprave HKUD-a Ante Hercega, hercegovačka pjesma i ganga razgalile su srca Slavonaca. „Oduševljeni smo gostoprimstvom i samom smotrom na kojoj je ovo bilo naše prvo predstavljanje“, kazao je Herceg. Inače, članovi HKUD-a „Herceg Stjepan“ aktivno se pripremaju za sudjelovanje na smotri folklora koja će se 27. lipnja održati u Dugoj Resi povodom obilježavanja tamošnjeg dana općine i 60. obljetnice osnutka dugoreškog kulturno-umjetničkog društva „Sveti Juraj“. Nakon toga ljubuški folkloraši bit će gosti i na „42. Đakovačkim vezovima“ početkom srpnja ove godine.

 
XIV Dječji festival "Na jedrima glazbe" Ispis E-mail
Srijeda, 04 Lipanj 2008

dje_ji_glazbeni_festival.jpg XIV Dječji festival "Na jedrima glazbe" Ljubuški 2008. održat će se na Centru malih sportova u subotu, 7. lipnja 2008. godine s početkom u 20:30 sati. U natjecateljskom dijelu nastupiti će 15 mladih izvođača iz osnovnih škola, a u revijalnom dijelu Plesna skupina "Paganini", te poznata hrvatska glumica, tekstopisac i pjevačica Antonija Šola. Generalni pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Općina Ljubuški.

 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 415 - 423 od 449

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 2
Advertisement
You are here  :Naslovnica