Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Komemorativni skup i posljednji ispraćaj preminulog Hame Ibrulja Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Listopad 2008
hamo_ibrulj.jpgOpćina Ljubuški organizira komemorativni skup povodom smrti našeg istaknutog akademskog  slikara, ljubušaka, gospodina Hame Ibrulja. Skup će se održati u utorak 21. listopada 2008. godine u 11.00 sati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom.
Posljednji ispraćaj bit će u srijedu 22. listopada 2008. godine u 14.10 sati na Markovu Polju Sesvete - Zagreb. Za sve koji žele prisustvovati pokopu, Općina Ljubuški organizira besplatan prijevoz. Autobus kreće ispred zgrade Općine Ljubuški u 05.00 sati na sam dan pokopa.
 
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Ispis E-mail
Utorak, 14 Listopad 2008
Manifestacija " Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje", u organizaciji Odjela za društvene djelatnosti općine Ljubuški, održana je po drugi put na Trgu domovinske zahvalnosti, pored zgrade Općine. Fra Vladimir Kozina dao je blagoslov ovome događaju te blagoslovio sva polja i plodove ljudskih ruku. HKUD Radišići zajedno s predstavnicima drugih KUD-ova i diplarom Antasom Mucićem zabavljali su sve nazočne.
Djeca iz sve tri osnovne škole na području općine izložila su svoje krušne proizvode za koje su se prikupljali dobrovoljni prilozi. Najstarije članice HKUD-a Radišići pripremale su sarmu, kiselinu, puru i uštipke.
Na kraju, sva prikupljena novčana sredstva uplaćena su na račun osmomjesečne Petre Grbavac koja očekuje operaciju srca, a preostali prehrambeni proizvodi podijeljeni  su socijalno ugroženim obiteljima u organizaciji Crvenog Križa.
 
Lokacije biračkih mjesta Ispis E-mail
Petak, 26 Rujan 2008
Klikom na link možete pregledati Lokacije biračkih mjesta
 
Otvaranje obnovljene škole Tina Ujevića u Vitini Ispis E-mail
Petak, 26 Rujan 2008

otvaranje_skole_vitina_01.jpgMinistar znanosti obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske prof. dr. Dragan Primorac, 23. rujna 2008. godine, svečano je otvorio obnovljenu školsku zgradu OŠ Tina Ujevića u Vitini, u koju je Vlada RH uložila milijun kuna. Tom prigodom ministar Primorac je kazao kako Vlada RH na cijelom području BiH pomaže obnovu i gradnju škola, učilišta i veleučilišta, te kako će biti prijatelji i pomagači Hrvata u BiH dokle god im bude potrebna njihova pomoć.

Opširnije...
 
OGLAS o licitaciji za prodaju koševa iz Gradske športske dvorane Ispis E-mail
Četvrtak, 11 Rujan 2008

JAVNA USTANOVA

„LJUBUŠKI ŠPORTSKI CENTAR"

Broj: 01 - 138/08 Ljubuški,dne:

10.09.2008.god.

 

Temeljem članaka 16. i 32. Statuta Javne ustanove za šport i tjelesnu kulturu Ljubuški športski centar(broj:01-18/06 od 24.2.2008.god.),članka 1. Rješenja o davanju suglasnosti na prodaju starih koševa u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom(broj:01-02-1436/08 od 9.9. 2008.god.),te Stručnog mišljenja Komisije za provedbu javne licitacije-prodaje starih koševa u Gradskoj športskoj dvorani(broj:01 - 137 /08 od 6.9.2008.god.),Upravno vijeće Javne usta­nove „Ljubuški športski centar" u nastavku 16. sjednice održane dne: 10.9.2008.god.donosi Odluku o objavljivanju:

Opširnije...
 
Generalni konzul Republike Hrvatske u posjeti općini Ljubuški Ispis E-mail
Petak, 22 Kolovoz 2008

konzul_ispred_samostana.jpg Dana 20. kolovoza 2008. godine u radnoj posjeti općini Ljubuški bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Velimir Pleša sa svojim suradnicima. Konzula su primili načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić sa svojim suradnicima i predsjednik Općinskog vijeća Davorin Medić. Cilj posjeta je uspostava kvalitetnih odnosa i dobre suradnje Konzulata u Mostaru i Općine Ljubuški. Generalni konzul, g. Pleša, obišao je sa svojim domaćinima tvrtku Mucić & Co. gdje je bio ugodno iznenađen viđenim, a nakon toga su obišli samostan Sv. Ante na Humcu u kojem se nalazi najstarija arheološka zbirka u BiH i galerija "Majka" sa stalnim postavom. Treba istaći da je općina Ljubuški bila prvi domaćin novom generalnom konzulu Republike Hrvatske u Mostaru.

 
Održano 4. Ljubuško silo Ispis E-mail
Subota, 26 Srpanj 2008
4silo.jpgNa stadionu Malih športova u Ljubuškom sinoć je održano IV. Ljubuško silo. Manifestaciju su otvorili načelnik Nevenko Barbarić i ministar u Vladi Hrvatske i ovogodišnji kum sila Petar Čobanković. Čobanković je izrazio zadovoljstvo što može nazočiti, kako je kazao jednoj takvoj smotri Hrvata s obje strane granice jer "u vremenu globalizacije važno je sačuvati svoj identitet".
Opširnije...
 
NAJAVLJUJEMO: 4. Ljubuško silo Ispis E-mail
Utorak, 22 Srpanj 2008
silonajmanji.jpg Manifestacija "Ljubuško silo" (www.ljubusko-silo.info) je tradicionalna smotra folklora, događaj na kojem nastupaju Društava iz BiH i inozemstva, kao i domaća Društva. U sklopu ovogodišnjeg Ljubuškog sila u mjesecu rujnu će se organizirati i sajam mediteranskog voća i povrća. Manifestacija "Ljubuško silo" jedna je od najvećih folklorno - kulturnih manifestacija Hrvata u BiH. Na 4."Ljubuškom silu" će uz smotru folklora biti prikazan život sela Hercegovine s nekoliko obrta koja su održala narod na ovim prostorima i to rezanje duvana, tkanje, drvodjelstvo,predenje vune, kamenoklesarstvo i metenje mlijeka (proizvodnja napitka mlaćanice i masla).
Opširnije...
 
HKUD „Herceg Stjepan." na Đakovačkim vezovima Ispis E-mail
Petak, 11 Srpanj 2008
s5000502.jpgČlanovi HKUD-a Herceg Stjepan Ljubuški nastavljaju sa aktivnostima. Nakon povratka iz Duge Rese gdje su 25., 26. i 27. lipnja nastupili na međunarodnoj smotri folklora koja se tradicionalno održava povodom proslave dana grada D. Rese a ove godine i na proslavi 60 godine postojanja i rada KUD-a ,,Sv. Juraj" iz D. Rese, gdje su se predstavili pjesmama i plesovima Ljubuškog kraja.
Dana 01., 02. i 03. srpnja članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" nastupili su na velikoj međunarodnoj smotri folklora 42 Đakovački vezovi u Đakovu. Članovi su bili gosti KUU „Kristal - Sladorana" iz Županje kod kojih su i bili smješteni. Članovi društva u Đakovu su imali dva zapažena nastupa te su sudjelovali i u svečanoj povorci sa još 55 društava. Na ulice Đakova izišlo je nekoliko tisuća Slavonaca od kojih mnogi hercegovačkih korijena, koji su prolazak članova našega društva pratili gromoglasnim pljeskom i povicima „evo naših". Članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" su iskoristili i prigodu te su nazočili i tradicionalnoj manifestaciji „Dani žetve" koja se ove godine održavala u Županji. Članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" nastavljaju sa pripremama za Ljubuško silo, kao i za nastup u Sinju na smotri folklora koja se održava u sklopu Sinjske alke na kojoj će nastupiti već peti put za redom.

 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 406 - 414 od 449

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 1
Advertisement
You are here  :Naslovnica