Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Uskoro spomenik fra Lovri Šitoviću Ljubušaku u središtu grada Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Rujan 2009
img_0740.jpgDanas je u uredu načelnika općine Ljubuški održana konferencija za novinstvo povodom početka radova na uređenju trga ispred crkve svete Kate u središtu grada gdje će uskoro biti postavljen spomenik fra Lovri Šitoviću Ljubušaku. Novinarima se najprije obratio načelnik Barbarić kazavši da je projekt podizanja spomenika fra Lovri Šitoviću iniciran od strane Zavičajnog kluba Ljubušaka u Zagrebu i udruge Mlade, ali je od samog početka ostvarena izvrsna suradnja spomenutih udruga s Općinom kao i franjevačkim samostanom na Humcu.
Opširnije...
 
Digitalni mobilni mamograf stigao u Ljubuški! Ispis E-mail
Petak, 04 Rujan 2009
digitalna_obrada.jpgDom zdravlja Ljubuški od danas je bogatiji za digitalni mobilni mamograf. Tu vrijednu donaciju Domu zdravlja osigurao je Zavičajni klub hercegovačkih studenata iz Zagreba koji je sredstva za kupnju mamografa prikupio u akciji „Pružimo ruku prijateljstva i ljubavi“. Prema riječima Dragana Primorca, bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa u Vladi RH i člana Inicijativnog odbora akcije za kupnju mamografa, mamograf će koristiti ne samo pacijenti iz Ljubuškog već i oni iz šire okolice u BiH i RH.
Opširnije...
 
ALBA BiH potpisala ugovor s Općinom Ljubuški Ispis E-mail
Petak, 14 Kolovoz 2009
alba_ugovor_01.jpgJučer je u uredu načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića potpisan sporazumni ugovor s poduzećem ALBA BH, čija je djelatnost sakupljanje, transport i zbrinjavanje komunalnog otpada. Predstavnik tvrtke ALBA BH Vlado Jerkić prilikom potpisivanja istaknuo je da je ovim dugoročnim ugovorom zajamčeno poboljšanje odvoza i zbrinjavanje komunalnog otpada u općini Ljubuški. Naime, još 2007.godine, kako navodi Jerkić, pokušala se ostvariti suradnja s općinom Ljubuški određenim pregovorima, nakon čega je uslijedila i donacija od 35 kontejnera.

Opširnije...
 
Gosti iz Međimurja u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2009
upan_perho.jpgNačelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bebek , primili su danas u radni posjet izaslanstvo Županije međimurske predvođeno županom Ivanom Perhočem te izaslanstvo grada Čakovca predvođeno gradonačelnikom Brankom Šalomonom.

U pratnji gostiju iz Međimurja bio je i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša.

Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima gospodarske, kulturne, sportske i svih drugih vidova suradnje, a gostima su uručeni i prigodni darovi.

Inače, Međimurci su pozvani u Ljubuški kao gosti 5. jubilarnog Ljubuškog sila kojem kumuje,također Međimurac, konzul Pleša.


Opširnije...
 
Ljubuško Silo 2009. Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Srpanj 2009
logo_ljubusko_silo.jpgDana 24. srpnja 2009. godine održat će se kulturno-umjetnička manifestacija Ljubuško Silo 2009. Organizator Ljubuškog Sila je Savez kulturno-umjetničkih društava Ljubuško Silo, koje čine kulturno-umjetnička društva općine Ljubuški, a to su HKD Sveti Ante - Humac; HKUD Studenčica - Studenci; KUD Herceg Stjepan; HKUD Radišići - Radišići i HKUD Sveti Marko Klobuk - Klobuk.

Opširnije...
 
JAVNI POZIV za prikupljanje Prijedloga za investiranje za Program kapitalnih investicija 2010-2014 Ispis E-mail
Četvrtak, 02 Srpanj 2009
Temeljem Odluke o usvajanju Programa kapitalnih investicija Općine Ljubuški i članka 2. i 3. Odluke o načinu i proceduri ažuriranja Programa kapitalnih investicija Općine Ljubuški ( „Službeni glasnik“ Općine Ljubuški, broj: 4/08, od 10. rujna 2008. godine), Općinski načelnik Ljubuški objavljuje

JAVNI POZIV
za prikupljanje Prijedloga za investiranje za Program kapitalnih investicija
u razdoblju  2010-2014. godini

Predmet Javnog poziva je prikupljanje Prijedloga za investiranje, u cilju ažuriranja Programa kapitalnih investicija Općine Ljubuški, kako bi se odredili prioriteti  općinskih investicija, koje se odnose na organiziranu infrastrukturnu izgradnju, odnosno poboljšanje tehničke i društvene infrastrukture u razdoblju  2010-2014. godine.

Opširnije...
 
Održan 15. dječji festival "Na jedrima glazbe" Ispis E-mail
Srijeda, 10 Lipanj 2009
pobjednice_2.jpgMirna Ševo i Marija Jurković s pjesmom  „So what“ trijumfirale su na 15. dječjem festivalu „Na jedrima glazbe“ Ljubuški 2009. Naime, spomenuti duet podjednako je uspio impresionirati stručni ocjenjivački žiri, kao i  publiku , osvojivši tako ' duplu krunu' na ovom uglednom dječjem festivalu.
Opširnije...
 
XV Dječji festival "Na jedrima glazbe" Ispis E-mail
Srijeda, 03 Lipanj 2009
dje_ji_glazbeni_festival.jpgU subotu, 6.lipnja 2009.godine, s početkom u 20:3o sati, na Centru malih športova u Ljubuškom održat će se XV po redu Dječji festival «Na jedrima glazbe» Ljubuški 2009.godine. Na festivalu će biti izvedeno 15 skladbi.
Opširnije...
 
Komemoracija Ljubušacima poginulim na Krivodolu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25 Svibanj 2009
krivodol_1.jpgU povodu 17-e obljetnice pogibije petorice branitelja HVO-a iz Ljubuškog, danas je na mjestu pogibije na Krivodolu održana komemoracija kojoj su nazočili članovi obitelji poginulih, suborci, rodbina i prijatelji.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 361 - 369 od 449

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 1
Advertisement
You are here  :Naslovnica