Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

SVEČANO POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA PROJEKT „DIJASPORA ZA RAZVOJ“ Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Srpanj 2017
Dana 4. srpnja 2017 s početkom u 11:00 sati održana je svečanost  potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s načelnicima deset općina koje su uključene u projekt “Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike i planove – Dijaspora za razvoj. 
Općine: Ljubuški, Ključ, Laktaši, Jajce, Maglaj, Nevesinje, Posušje, Prijedor, Sanski Most i Velika Kladuša u svoje razvojne strategije uključile su suradnju sa dijasporom kao jedan od važnih ciljeva. Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava  omogućiti će  realizaciju konkretnih projekata koji će doprinijeti boljoj suradnji sa dijasporom i razvoju lokalne zajednice.

Projekt „Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u Bosni i Hercegovini: Dijaspora za razvoj (D4D)“ ima za cilj doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine kroz snažniju suradnju s dijasporom. Projekt će biti proveden do 2020. godine, a njegova vrijednost je oko 10,5 miliona KM, od čega je financijski doprinos Vlade Švicarske oko 9.320.000 KM. 
Projekt “Migracije i razvoj” podržava i financira Vlada Švicarske. Partneri u projektu su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, 15 općina širom zemlje, Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u BiH.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 5
Advertisement
You are here  :Naslovnica