Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

KUD-ovi
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Sveti Marko", Klobuk Ispis E-mail
HKUD "Sveti Marko", Klobuk, vrlo je mlado društvo osnovano u veljači 2006. godine. Broji oko 60 članova, od najstarijega, koji ima 70 godina, do najmlađega s četiri godine. Društvo je podijeljeno u tri skupine, ima trojicu guslara, pjevačice i pjevače gange, diplara i svirača usne harmonike.
 
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Radišići" Radišići Ispis E-mail
hkud_radisici.jpgHKUD "Radišići" iz Radišića kod Ljubuškoga osnovano je početkom travnja 2006. Prije toga društvo je djelovalo op polovice listopada 2003.pod imenom "Folklorna sekcija Radišići" Društvo je mlado tijelom i duhom i broji oko 120 članova u dobi od tri do 14 godina, uglavnom iz Donjih i Gornjih Radišića.

Zadaće su društva očuvanje i njegovanje kulturnoga blaga hercegovačkoga kraja, kroz djelatno bavljenje glazbom, folklorom, plesom i drugim kulturnim, umjetničkim i tradicionalnim pučkim sadržajima, kao i promicanje kulturne i povijesne tradicije hrvatskoga naroda u cjelini.
 
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Studenčica“, Studenci Ispis E-mail
kud_studencica_logo.jpgHrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Studenčica“, Studenci, općina Ljubuški je društvo kojeg čine članovi župe Presvetog Srca Isusovog sa sjedištem u Studencima, a kojima još pripada Stubica iz Ljubuške općine, te Prćavci i Zvirovići mjesta Čapljinske općine.

Društvo baštini pučke pisme i plesove Hrvata zapadne Hercegovine, te čuvenu poskočicu Linđo ples iz Neuma i neumskog zaleđa kroz folklornu sekciju koja aktivno djeluje od studenog 2001. godine.
 
Hrvatsko kulturno društvo "Sveti Ante" Humac Ispis E-mail
Hrvatsko kulturno društvo Sveti Ante Humac - Ljubuški utemeljeno je daleke 1932. godine. Društvo je u svojoj bogatoj prošlosti imalo niz zapaženih nastupa u domovini i u mnogim europskim zemljama. Folklor broji 60 članova, koji promiču tradicijske i kulturne vrednote Hrvata u BiH, kroz izvođenje izvornih plesova, pučkih napjeva i instrumentalne glazbe.
 
Kulturno-umjetničko društvo"Herceg Stjepan" Ljubuški Ispis E-mail
kud_heceg_stjepan.jpgKUD Herceg Stjepan Ljubuški osnovano je u srpnju 1999. godine s ciljem da njeguje i očuva od zaborava izvornu nošnju, igre, plesove i drevne običaje iz Hercegovine. Društvo broji oko 70 članova.
 
You are here  :Naslovnica arrow Kultura i umjetnost arrow KUD-ovi