Iako registrirana tek 2005.godine, Glazbena škola u Ljubuškom počela je s radom puno ranije, točnije 1993.godine, kao pododjel OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Djelovala je i bila smještena u zgradi OŠ Marka Marulića sve do veljače 2017.godine, kada je cjelokupna nastava prešla u objekat kraj crkve sv.Kate, u centru Ljubuškog. 

Opširnije...

gimnazija ljubuski

Srednje školstvo u Ljubuškom počinje se razvijati od 1933.godine kada je Vrhovna uprava sestara milosrdnca zatražila od Ministarstva prosvjete u Beogradu odobrenje za otvaranje ženske stručne škole u Ljubuškom.

Opširnije...

sss rb ljubuski

Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića uspješno nastavlja tradiciju srednjeg školstva u Ljubuškom. 

Opširnije...

osnovna skola marko marulic ljubuski
Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški locirana je u samom središtu urbanog dijela Općine Ljubuški u ulici “Zrinskorankopanska b.b.”.  Pod ovim nazivom djeluje od 20.8.1991.godine, a do tada se vodila pod nazivom Osnovna škola “29.oktobar” Ljubuški.  Škola ima površinu od 4000 m2 i okoliš škole cca 10000 m2. 

Opširnije...

osnovna skola inm ljubuski3

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić na Humcu kod Ljubuškog izgrađena je 1982. godine, u akciji „Tisuću škola u Bosni i Hercegovini, a s radom je počela 7. veljače 1983. godine. Ime znamenite hrvatske spisateljice nosi od 1991. godine.

Opširnije...

os tin ujevic

Škola u svom sastavu danas ima centralnu školu i sedam područnih odjela.  Centralna škola u Vitini otvorena je davne 1903. godine kao četverogodišnja škola, a status osmogodišnje dobila je 1956. godine.  Zanimljiv podatak je da je škola u Veljacima , koja je danas jedna od naših područnih škola otvorena davne 1886 godine i prve godine svoga rada imala je preko 100 učenika.

Opširnije...