Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Održan 14. dječji festival „Na jedrima glazbe„ Ljubuški 2008. Ispis E-mail
Utorak, 10 Lipanj 2008

dscf6475.jpgU subotu 07. lipnja 2008. godine, u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, održan je 14. dječji festival „Na jedrima glazbe„ Ljubuški 2008. godine. Festival je u ime Federalnog ministarstva okoliša i turizma svečano otvorio ministar Nevenko Herceg, kazavši kako nema ništa ljepše od raspjevane mladosti, te kako je Ljubuški postao prepoznatljiv po svojim tradicionalnim manifestacijama.

Na jedrima glazbe, pred više od dvije tisuće gledatelja, zaplovilo je 14. natjecatelja, ljubuških osnovnoškolaca.  Bilo je njih malih i onih malo većih, ali svi su, s puno hrabrosti izišli na pozornicu i kao pravi mali profesionalci izveli svoj nastup.  Velika podrška bila im je publika, koja ih je cijelo vrijeme bodrila i pjevala s njima.

Prvu nagradu publike i nagradu za najsimpatičniju izvedbu, osvojio je Ivan Jelčić s pjesmom „Svetinja“, koji je svojom izvedbom oduševio i doslovno digao na noge prepunu dvoranu, te tako postao pobjednik ovogodišnjeg 14. dječjeg festivala „Na jedrima glazbe„ Ljubuški 2008. Drugu nagradu publike osvojio je Ivan Ereš s pjesmom „Volim osmjeh tvoj“, dok je treća nagrada pripala Veroniki Kolak i pjesmi „Prava ljubav“.

Opširnije...
 
Ljubušaci razgalili slavonska srca Ispis E-mail
Utorak, 10 Lipanj 2008

s5000378.jpgNa nedavno završenoj Osmoj smotri folklora nacionalnih manjina Hrvatske i Hrvata iz dijaspore u Starim Jankovcima kraj Vinkovaca sudjelovalo je i HKUD „Herceg Stjepan“ iz Ljubuškog. Među 14 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Mađarske, Austrije i Vojvodin, ljubuški folkloraši, predstavili su se s plesovima i pjesmama zapadne Hercegovine.

Prema riječima člana Uprave HKUD-a Ante Hercega, hercegovačka pjesma i ganga razgalile su srca Slavonaca. „Oduševljeni smo gostoprimstvom i samom smotrom na kojoj je ovo bilo naše prvo predstavljanje“, kazao je Herceg. Inače, članovi HKUD-a „Herceg Stjepan“ aktivno se pripremaju za sudjelovanje na smotri folklora koja će se 27. lipnja održati u Dugoj Resi povodom obilježavanja tamošnjeg dana općine i 60. obljetnice osnutka dugoreškog kulturno-umjetničkog društva „Sveti Juraj“. Nakon toga ljubuški folkloraši bit će gosti i na „42. Đakovačkim vezovima“ početkom srpnja ove godine.

 
XIV Dječji festival "Na jedrima glazbe" Ispis E-mail
Srijeda, 04 Lipanj 2008

dje_ji_glazbeni_festival.jpg XIV Dječji festival "Na jedrima glazbe" Ljubuški 2008. održat će se na Centru malih sportova u subotu, 7. lipnja 2008. godine s početkom u 20:30 sati. U natjecateljskom dijelu nastupiti će 15 mladih izvođača iz osnovnih škola, a u revijalnom dijelu Plesna skupina "Paganini", te poznata hrvatska glumica, tekstopisac i pjevačica Antonija Šola. Generalni pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Općina Ljubuški.

 
Prvo otvoreno prvenstvo BiH u lovu pastrmke varalicom Ljubuški 2008 Ispis E-mail
Subota, 31 Svibanj 2008
riba.jpgSportsko ribolovni savez BiH i Udruga sportskih ribolovaca iz Ljubuškog, dana 31.05.2008 godine na rijeci Trebižat u Ljubuškom organiziraju PRVO OTVORENO PRVENSTVO Bosne i Hercegovine u lovu pastrmke varalicom uz slijedeću satnicu i propozicije natjecanja
Opširnije...
 
100. obljetnica župe Presvetog Srca Isusova u Studencima Ispis E-mail
Četvrtak, 29 Svibanj 2008
Svetkovinu Presvetog Srca Isusova ove godine slavimo u ozračju triju obljetnica: 100. godina župe, 70. godina župne crkve i 10. godina Biskupijskog Svetišta Srca Isusova. Te obljetnice želimo proslaviti na dostojan i svečan način. Kao i svake godine, pripremit ćemo se Devetnicom, koja počinje pobožnošću Presvetom Srcu Isusovu i svetom Misom, 22. svibnja 2008. u 19 sati. Molimo sve župljane i štovatelje Presvetoga Srca Isusova da sudjeluju u što većem broju u misnim slavljima i pobožnostima i tako, uz zahvalnost Bogu za sve primljene darove, zadobiju od Božanskog Isusova: Srca milost vjere, snage i ustrajnosti na trnovitim putovima svakodnevnog života.

Klikom na opširnije možete vidjeti kompletan program Devetnice.
Opširnije...
 
Zlato za "Buru" iz Ljubuškog Ispis E-mail
Utorak, 27 Svibanj 2008
bura.jpgNa ovogodišnjem 3. nacionalnom sajmu pršuta i mesnatih proizvoda, koji je pod pokroviteljstvom hrvatske vlade i u organizaciji Poduzetničkog centra »Sinj« protekli mjesec održan u sinjskom hotelu Alkar u kategoriji dalmatinski pršut zlatna medalja je pripala pršutani »Bura« iz Ljubuškog.
Opširnije...
 
Predavanje na temu Priprema površina za uzgoj višegodišnjih nasada u Hercegovini Ispis E-mail
Utorak, 20 Svibanj 2008

S obzirom na agro-klimatske čimbenike na području Općine Ljubuški te rastući interes poljoprivrednika za podizanje višegodišnjih nasada ka i bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom uopće na ovom području, a u suradnji sa udrugama poljoprivrednika, potrebnim se ukazalo organiziranje stručnog predavanja na teme:

  1. Priprema površina za uzgoj višegodišnjih nasada na ograničeno pogodnim terenima Hercegovine;
  2. Iskustvo Republike Hrvatske u procesu pregovora s EU: Podskupina voće i povrće;
  3. Uspostava sustava za identifikaciju zemljišnih čestica (LPIS) u RH

Stručno predavanje na gore navedene teme održat će se dana 20.05.2008. godine u utorak u prostoriji Gradske vijećnice s početkom u 20h. Predavanje na ove teme održat će dr.sc. Ante Biško, ravnatelj zavoda za voćarstvo Republike Hrvatske.

 
Utrka mira Ljubuški-Međugorje Ispis E-mail
Subota, 17 Svibanj 2008
thumb_utrka_mira_gradjani.jpgJutros u 9 sati je startala utrka za gradjane na relaciji Lubuški-Međugorje, u sklopu današnjeg 2. maratona mira Medjugorje 2008 "trčimo Gospi". Na startu je trkače i utrku blagoslovio Humački gvardijan fra.Ševo, a startalo je oko 100 trkaca. Najbrže učesnike očekuju novčane nagrade.

 
Maraton mira 2008 Ispis E-mail
Četvrtak, 15 Svibanj 2008
maraton_logo.jpgNa službenoj stranici Maratona Mira 2008 - Trčimo Gospi možete saznati sve informacije kako se prijavit i sudjelovati u maratonu.

http://www.peace-marathon-medjugorje.com/
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 433 - 441 od 461

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 3
Advertisement
You are here  :Naslovnica