Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Promjena termina događanja povodom Dana općine Ljubuški Ispis E-mail
Srijeda, 18 Veljača 2009
Zbog vremenskih (ne)prilika događanja koja su po rasporedu trebala biti danas premještena su za sutra.
 
NAJLJEPŠE LJUBAVNO PISMO Ispis E-mail
Utorak, 17 Veljača 2009
strucni_ocjenivacki_sud_i_urednica.jpgPovodom Valentinova radio postaja Ljubuški je i ove godine raspisala natječaj za najljepše ljubavno pismo. Cilj ove akcije od njenog početka prije nekoliko godina bio je što više poticati ljude da pišu jer je pisanje pisama postala skoro zaboravljena kategorija. Organizator, radio postaja Ljubuški osigurao je uz pomoć sponzora i prigodne nagrade za tri najljepša pisma, kao i za prvo pristiglo. Na natječaj su pristigla 44 pisma, a najljepše je izabrao stručni ocjenjivački sud: prof. Ljilja Marić – predsjednica, prof. Mirela Čuvalo – član i prof. Mila Primorac – član.
Nagradu za prvo pristiglo pismo dobio je Siniša Jurić s Mostarskih vrata za pismo „Jedina“, prva nagrada pripala je pismu „Pismo za Valentinovo“ autorice Branke Tomić, drugo mjesto pismu „Pismo mrtvom prijatelju“ autorice Martine Čuvalo i treće mjesto pismu „Odiseja u školi“ autorice Marine Bandur.
Dobitnici nagrada svečano su proglašeni u utorak, 17.veljače, a dobitnici će nagrade moći podići narednih dana.

Mile Kraljević
 
Predavanje profesora Drage Grgića Ispis E-mail
Utorak, 17 Veljača 2009
vijecnica_2.jpgObilježavanje dana općine Ljubuški vezano je za povijesni datum prvog spominjanja imena Ljubuški, 21.veljače 1444.godine, pa je ovogodišnje obilježavanje tog dana započelo s poviješću.
Profesor ljubuške Gimnazije Drago Grgić izlagao je na temu „Ljubuški kroz povijest“ gdje je nastojao iznijeti ono što je najvažnije kroz različite vremenske periode. Što se samog imena grada tiče karakteristično je da autori navode različite priče, kazao je Grgić i dodao da su kod građenja i nastajanja mnogih gradova prisutne legende i mitovi. Ni Ljubuški nije bio iznimka, pa se moglo čuti da je ime dobio po ženi hercega Stjepana Ljubuši, iako se pouzdano zna da se ona nije tako zvala. Stoga je profesor Grgić citirao fra Grgu Martića koji je za Ljubuški rekao „Tko mu dade ime, imao je i zašto“, aludirajući na pitomo i ljupko okruženje.

Opširnije...
 
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE LJUBUŠKI – 21.VELJAČE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Veljača 2009
Povodom proslave Dana općine Ljubuški – 21. veljače predstavljamo Vam program obilježavanja Dana općine za 2009. godinu.
Opširnije...
 
11. LJUBUŠKI KARNEVAL Ispis E-mail
Petak, 13 Veljača 2009
ante_ulo.jpgDragi puče karnevalski i mačkarski, age i kmetovi, šure i zetovi, s ponosom najavljujemo 11. ljubuški karneval koji će se održati dana 22.veljače 2009. na pokladnu nedilju. Pučno u podne kreće defile ulicama grada, od OŠ Marka Marulića do športskog centra. U 12,30 počinje središnja karnevalska fešta na Centru malih športova, na kojoj će se princu Marku Karnevalu suditi poradi:
-    kupovanja glasova, krmadi i magaradi na farmi herceg-stipana
-    biranja crnog mačka umjesto modnog mačka
-    dijeljenja zemlje na kante i kantone
-    zatvaranja plina tvrdom stolicom
-    mećanja ćire-mire na čelo federalnih fudbalera
-    oblačenja asfalta mrtouzice u Vitini
Nakon presude i posmrtne beside princa Marka, program se nastavlja u njegovom rodnom selu Prologu, gdje će se uz grah, piće, živu glazbu i vatromet, spaliti osuđeni princ Marko Karneval. I ove godine, dodjeljivat će se Nobelova nagrada za najbolju masku.
Specijalni gost Ljubuškog karnevala bit će rođeni Ljubušak Ante Čulo.
Karneval organizira „Karnevalsko društvo Ljubuški“, u suradnji s JU „Ljubuški športski centar“, osnovnim i srednjim školama, te dječjim vrtićima s područja općine Ljubuški.
Pozivamo vas da sudjelujete u najveselijoj gradskoj fešti, s Ljubuškim mačkarima, koji kreću iz Prologa u 9 sati. Sponzori karnevala su Općina Ljubuški, Turistička zajednica Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽZH i Croatia Osiguranje. Medijski pokrovitelj Radio Ljubuški.
 
Večer poezije Ispis E-mail
Srijeda, 11 Veljača 2009
valentinovo.gifOdjel Društvenih djelatnosti Općine Ljubuški organizira i poziva Vas na VEČER POEZIJE u Gradsku vijećnicu u Ljubuškom u srijedu, 11. veljače 2009. godine u 18 sati. Tema večeri će biti VALENTINOVO.
 
Poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški Ispis E-mail
Utorak, 03 Veljača 2009
OPĆINA LJUBUŠKI
OPĆINSKO VIJEĆE
POVJERENSTVO ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA

Broj: 01-02-158/09
Ljubuški, 29.01.2009. godine

    Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški, na temelju članka 14. Odluke o javnim priznanjima Općine Ljubuški ("Sl. glasnik općine Ljubuški, broj 6/07), pokreće postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja koja se dodjeljuju 21.veljače, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na Dan općine Ljubuški,  o b j a v l j u j e

                          P O Z I V

za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu
javnih priznanja općine Ljubuški
Opširnije...
 
Rezulteti natječaja za studentske potpore za akademsku 2008/2009 godinu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Prosinac 2008

Temeljem članka 9. Odluke o novčanoj potpori studentima općine Ljubuški u akademskoj 2008./09. godini, na sjednici održanoj dana 08. prosinca 2008. godine, Povjerenstvo za dodjelu studentskih potpora sastavio je sljedeći,  

POPIS

100 studenata koji su ostvarili pravo na Potporu u iznosu od 500 KM u akademskoj 2008./2009. godini

Opširnije...
 
Predstavljanje fotomonografije „Ljubuški-oaza Hercegovine“ Ispis E-mail
Petak, 05 Prosinac 2008
pervan_021208_1.jpgU dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u utorak 2. prosinca upriličeno je predstavljanje fotomonografije „Ljubuški-oaza Hercegovine“ autora Ive Pervana.
Velikom broju nazočnih najprije se obratio načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić rekavši da prva ljubuška fotomonografija ruši sve stereotipe o Hercegovini kao zemlji krša i kamena.
O fotomonografiji su govorili njezini autori prof.dr. Božo Skoko,autor fotografija Ivo Pervan,Matej Meštrović te Dario Škegro ispred Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata u Zagrebu.
„Ugođajem i slikama iz života brojne fotografije na 255 stranica svjedoče koliko je ljubuški kraj lijep u svako doba dana i u svim vremenskim uvjetima“ istaknuo je urednik knjige prof.dr. Božo Skoko.
Predstavljanje fotomonografije pratila je i projekcija nagrađivanog promotivnog filma „Ljubuška rapsodija“ kojeg je na temelju Pervanovih fotografija snimio Matej Meštrović.

pervan_021208_2.jpgpervan_021208_3.jpgpervan_021208_4.jpgpervan_021208_6.jpg
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 406 - 414 od 461

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 4
Advertisement
You are here  :Naslovnica