Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Lokacije biračkih mjesta Ispis E-mail
Petak, 26 Rujan 2008
Klikom na link možete pregledati Lokacije biračkih mjesta
 
Otvaranje obnovljene škole Tina Ujevića u Vitini Ispis E-mail
Petak, 26 Rujan 2008

otvaranje_skole_vitina_01.jpgMinistar znanosti obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske prof. dr. Dragan Primorac, 23. rujna 2008. godine, svečano je otvorio obnovljenu školsku zgradu OŠ Tina Ujevića u Vitini, u koju je Vlada RH uložila milijun kuna. Tom prigodom ministar Primorac je kazao kako Vlada RH na cijelom području BiH pomaže obnovu i gradnju škola, učilišta i veleučilišta, te kako će biti prijatelji i pomagači Hrvata u BiH dokle god im bude potrebna njihova pomoć.

Opširnije...
 
OGLAS o licitaciji za prodaju koševa iz Gradske športske dvorane Ispis E-mail
Četvrtak, 11 Rujan 2008

JAVNA USTANOVA

„LJUBUŠKI ŠPORTSKI CENTAR"

Broj: 01 - 138/08 Ljubuški,dne:

10.09.2008.god.

 

Temeljem članaka 16. i 32. Statuta Javne ustanove za šport i tjelesnu kulturu Ljubuški športski centar(broj:01-18/06 od 24.2.2008.god.),članka 1. Rješenja o davanju suglasnosti na prodaju starih koševa u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom(broj:01-02-1436/08 od 9.9. 2008.god.),te Stručnog mišljenja Komisije za provedbu javne licitacije-prodaje starih koševa u Gradskoj športskoj dvorani(broj:01 - 137 /08 od 6.9.2008.god.),Upravno vijeće Javne usta­nove „Ljubuški športski centar" u nastavku 16. sjednice održane dne: 10.9.2008.god.donosi Odluku o objavljivanju:

Opširnije...
 
Generalni konzul Republike Hrvatske u posjeti općini Ljubuški Ispis E-mail
Petak, 22 Kolovoz 2008

konzul_ispred_samostana.jpg Dana 20. kolovoza 2008. godine u radnoj posjeti općini Ljubuški bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Velimir Pleša sa svojim suradnicima. Konzula su primili načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić sa svojim suradnicima i predsjednik Općinskog vijeća Davorin Medić. Cilj posjeta je uspostava kvalitetnih odnosa i dobre suradnje Konzulata u Mostaru i Općine Ljubuški. Generalni konzul, g. Pleša, obišao je sa svojim domaćinima tvrtku Mucić & Co. gdje je bio ugodno iznenađen viđenim, a nakon toga su obišli samostan Sv. Ante na Humcu u kojem se nalazi najstarija arheološka zbirka u BiH i galerija "Majka" sa stalnim postavom. Treba istaći da je općina Ljubuški bila prvi domaćin novom generalnom konzulu Republike Hrvatske u Mostaru.

 
Održano 4. Ljubuško silo Ispis E-mail
Subota, 26 Srpanj 2008
4silo.jpgNa stadionu Malih športova u Ljubuškom sinoć je održano IV. Ljubuško silo. Manifestaciju su otvorili načelnik Nevenko Barbarić i ministar u Vladi Hrvatske i ovogodišnji kum sila Petar Čobanković. Čobanković je izrazio zadovoljstvo što može nazočiti, kako je kazao jednoj takvoj smotri Hrvata s obje strane granice jer "u vremenu globalizacije važno je sačuvati svoj identitet".
Opširnije...
 
NAJAVLJUJEMO: 4. Ljubuško silo Ispis E-mail
Utorak, 22 Srpanj 2008
silonajmanji.jpg Manifestacija "Ljubuško silo" (www.ljubusko-silo.info) je tradicionalna smotra folklora, događaj na kojem nastupaju Društava iz BiH i inozemstva, kao i domaća Društva. U sklopu ovogodišnjeg Ljubuškog sila u mjesecu rujnu će se organizirati i sajam mediteranskog voća i povrća. Manifestacija "Ljubuško silo" jedna je od najvećih folklorno - kulturnih manifestacija Hrvata u BiH. Na 4."Ljubuškom silu" će uz smotru folklora biti prikazan život sela Hercegovine s nekoliko obrta koja su održala narod na ovim prostorima i to rezanje duvana, tkanje, drvodjelstvo,predenje vune, kamenoklesarstvo i metenje mlijeka (proizvodnja napitka mlaćanice i masla).
Opširnije...
 
HKUD „Herceg Stjepan." na Đakovačkim vezovima Ispis E-mail
Petak, 11 Srpanj 2008
s5000502.jpgČlanovi HKUD-a Herceg Stjepan Ljubuški nastavljaju sa aktivnostima. Nakon povratka iz Duge Rese gdje su 25., 26. i 27. lipnja nastupili na međunarodnoj smotri folklora koja se tradicionalno održava povodom proslave dana grada D. Rese a ove godine i na proslavi 60 godine postojanja i rada KUD-a ,,Sv. Juraj" iz D. Rese, gdje su se predstavili pjesmama i plesovima Ljubuškog kraja.
Dana 01., 02. i 03. srpnja članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" nastupili su na velikoj međunarodnoj smotri folklora 42 Đakovački vezovi u Đakovu. Članovi su bili gosti KUU „Kristal - Sladorana" iz Županje kod kojih su i bili smješteni. Članovi društva u Đakovu su imali dva zapažena nastupa te su sudjelovali i u svečanoj povorci sa još 55 društava. Na ulice Đakova izišlo je nekoliko tisuća Slavonaca od kojih mnogi hercegovačkih korijena, koji su prolazak članova našega društva pratili gromoglasnim pljeskom i povicima „evo naših". Članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" su iskoristili i prigodu te su nazočili i tradicionalnoj manifestaciji „Dani žetve" koja se ove godine održavala u Županji. Članovi HKUD-a „Herceg Stjepan" nastavljaju sa pripremama za Ljubuško silo, kao i za nastup u Sinju na smotri folklora koja se održava u sklopu Sinjske alke na kojoj će nastupiti već peti put za redom.

 
Uskoro sanacija slapova Kravice i Koćuše Ispis E-mail
Četvrtak, 03 Srpanj 2008
thumb_ministar_nevenko_herceg.jpg
Ministar Nevenko Herceg
Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić se sastao u Sarajevu sa Federalnim ministrom okoliša i turizma gosp. Nevenkom Hercegom kako bi konkretno dogovorili uređenje rijeke Trebižat i radove na saniranju slapova Kravice i Koćuše. "Potrebne studije su već napravljene, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije jer se nikakvi zahvati na takvim biserima prirode ne mogu raditi napamet i bez izrađenih studija. Čim sve bude završeno, krenuti će se s radovima" kazao je ministar Herceg. Ministar Herceg i Načelnik Barbarić su razgovarali i o nizu drugih projekata značajnih za općinu Ljubuški.
Opširnije...
 
Samoborska tročlana delegacija u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
samoborci_020.jpg
Susret i upoznavanje Samoboraca i Ljubušaka na prošlogodišnjem sajmu Eko-etno Hrvatska, koji se održao u sklopu jesenskog Zagrebačkog velesajma, rezultirao je jučerašnjom posjetom tročlane samoborske delegacije Ljubuškom u kojoj su bili gradonačelnik Samobora Antun Dubravko Filipec, pročelnik Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo grada Samobora Željko Radovanić i voditeljica Ureda gradonačelnika Danijela Kalafatić. Samoborci su se u Ljubuškom sastali s načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OV Ljubuški Davorinom Medićem i šeficom Ureda načelnika Ankicom Šaravanjom.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 397 - 405 od 438

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 7
Advertisement
You are here  :Naslovnica