Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
svecana_sjednica_2.jpgPolaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja ljubuškim žrtvama na trgu Domovinske zahvalnosti započeo je središnji i završni dio obilježavanja dana općine Ljubuški, 21.veljače. Uz općinske čelnike vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon toga služena je sveta Misa u crkvi sv.Kate u Ljubuškom koju je predvodio humački gvardijan fra Miro šego uz suslavlje fra Stipana Šarića župnika iz Veljaka i fra Marka Juriča župnika iz Klobuka.
Uz čestitke za Dan općine gvardijan je naglasio da smo svi pozvani da radimo za napredak i boljitak sredine u kojoj živimo, a nazočnim političarima još jednom poručio da opće dobro mora biti ispred vlastitih interesa.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u restoranu „Ohio“ na Humcu.
Opširnije...
 
VELEPOSLANIK RH U BiH U POSJETI LJUBUŠKOM Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
veleposlanik_i_konzul_s_mucicem.jpgU tjednu obilježavanja Dana općine, Ljubuški su posjetili novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Tonči Stanišić i generalni konzul RH u Mostaru, Velimir Pleša.
Veleposlanik Stanišić i konzul Pleša posjetili su tvrtku „Mucić&Co.“ gdje su razgovarali s vlasnikom Stanislavom Mucićem i menadžmentom tvrtke, a nazočni su bili i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bebek i savjetnik načelnika Ivan Herceg.


Opširnije...
 
PREDSTAVLJANJE KNJIGA dr.sc. ZORANA TOMIĆA I dr. fra IKE SKOKE Ispis E-mail
Petak, 20 Veljača 2009
humac_2.jpgU dvorani svetog Ante Franjevačkog samostana na Humcu promovirane su dvije vrlo vrijedne knjige – znanstveni radovi dvojice Ljubušaka, dr. fra Ike Skoke i prof. dr. sc. Zorana Tomića.
Opširnije...
 
PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTAŠA LJUBUŠKOG Ispis E-mail
Petak, 20 Veljača 2009
najbolji_sportasi.jpgOvogodišnje, dvanaesto poslijeratno, proglašenje najboljih sportaša Ljubuškog bio je pravi glazbeno-sportski ugođaj. U dvorani svadbenog restorana „Ohio“ na Humcu svečanost proglašenja svojim su glazbenim umijećem uljepšali Kata Međugorac, Silvija Vukojević i Krešimir Vukojević na glasoviru i Zvonimir Bošnjak na trubi. Spoj glazbe i sporta na najbolji način prezentirali su Kristina Kraljević i Milan Rupčić, dvostruki državni prvaci u sportskim plesovima.
Opširnije...
 
ŽRK LJUBUŠKI - ŽRK KATARINA MOSTAR 27:19 Ispis E-mail
Četvrtak, 19 Veljača 2009
maja_i_andrea_prusina.jpgU zaostaloj utakmici 12.kola Premier lige rukometašice Ljubuškog pobijedile su mostarsku Katarinu 27:19, uzvratile za poraz u jesenskom dijelu prvenstva i učvrstile drugu poziciju na ljestvici. Iako je pobjeda rezultatski uvjerljiva do nje su Ljubušanke došle teže nego to sugerira krajnji rezultat.
Opširnije...
 
"Večer za Hamu" i Matin "Žedni putnik" Ispis E-mail
Srijeda, 18 Veljača 2009
U sklopu proslave Dana općine Ljubuški - 21. veljače, u utorak večer u zgradi općine Ljubuški otvorena je izložba slika pokojnog Hame Ibrulja pod nazivom "Večer za Hamu", a u Gradskoj vijećnici Ljubuški predstavljena knjiga Mate Grbavca "Žedni putnik". 
Opširnije...
 
Promjena termina događanja povodom Dana općine Ljubuški Ispis E-mail
Srijeda, 18 Veljača 2009
Zbog vremenskih (ne)prilika događanja koja su po rasporedu trebala biti danas premještena su za sutra.
 
NAJLJEPŠE LJUBAVNO PISMO Ispis E-mail
Utorak, 17 Veljača 2009
strucni_ocjenivacki_sud_i_urednica.jpgPovodom Valentinova radio postaja Ljubuški je i ove godine raspisala natječaj za najljepše ljubavno pismo. Cilj ove akcije od njenog početka prije nekoliko godina bio je što više poticati ljude da pišu jer je pisanje pisama postala skoro zaboravljena kategorija. Organizator, radio postaja Ljubuški osigurao je uz pomoć sponzora i prigodne nagrade za tri najljepša pisma, kao i za prvo pristiglo. Na natječaj su pristigla 44 pisma, a najljepše je izabrao stručni ocjenjivački sud: prof. Ljilja Marić – predsjednica, prof. Mirela Čuvalo – član i prof. Mila Primorac – član.
Nagradu za prvo pristiglo pismo dobio je Siniša Jurić s Mostarskih vrata za pismo „Jedina“, prva nagrada pripala je pismu „Pismo za Valentinovo“ autorice Branke Tomić, drugo mjesto pismu „Pismo mrtvom prijatelju“ autorice Martine Čuvalo i treće mjesto pismu „Odiseja u školi“ autorice Marine Bandur.
Dobitnici nagrada svečano su proglašeni u utorak, 17.veljače, a dobitnici će nagrade moći podići narednih dana.

Mile Kraljević
 
Predavanje profesora Drage Grgića Ispis E-mail
Utorak, 17 Veljača 2009
vijecnica_2.jpgObilježavanje dana općine Ljubuški vezano je za povijesni datum prvog spominjanja imena Ljubuški, 21.veljače 1444.godine, pa je ovogodišnje obilježavanje tog dana započelo s poviješću.
Profesor ljubuške Gimnazije Drago Grgić izlagao je na temu „Ljubuški kroz povijest“ gdje je nastojao iznijeti ono što je najvažnije kroz različite vremenske periode. Što se samog imena grada tiče karakteristično je da autori navode različite priče, kazao je Grgić i dodao da su kod građenja i nastajanja mnogih gradova prisutne legende i mitovi. Ni Ljubuški nije bio iznimka, pa se moglo čuti da je ime dobio po ženi hercega Stjepana Ljubuši, iako se pouzdano zna da se ona nije tako zvala. Stoga je profesor Grgić citirao fra Grgu Martića koji je za Ljubuški rekao „Tko mu dade ime, imao je i zašto“, aludirajući na pitomo i ljupko okruženje.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 388 - 396 od 449

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 1
Advertisement
You are here  :Naslovnica