Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Javna rasprava - Strateška procjena utjecaja na okoliš slivova rijeka Trebižat i Cetina Ispis E-mail
Četvrtak, 22 Listopad 2009
javna_rasprava_3.jpgJučer je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana javna rasprava na temu: „Strateška procjena utjecaja na okoliš slivova rijeka Trebižat i Cetina“. Zanimljivo je kako ta studija predstavlja izgradnju sedam hidrocentrala na rijeci Trebižat,od izvora do ušća, s obrađenim negativnim i pozitivnim posljedicama koje bi izazvala njihova izgradnja.Studiju su predstavili Yves Comtois, viši voditelj Projekta iz tvrtke SNC Lavalin, Faruk Serdarević, stručnjak za energetiku u istoj tvrtki, te suradnice na Projektu Mirna Raič i Ivana Lukić sa Građevinskog fakulteta sa Sveučilište u Mostaru.
Opširnije...
 
Dani kruha Ljubuški 2009. Ispis E-mail
Petak, 09 Listopad 2009
dani_kruha.jpgOpćina Ljubuški organizira obilježavanje "Dani kruha i zahvalosti za plodove zemlje" koje će se održati dana 14. listopada 2009. godine od 9:30 do 12:00 sati na Trgu domovinske zahvalnosti, iza zgrade Općine Ljubuški. Ovom događaju prisustvovati će učenici iz osnovnih škola Marka Marulića, Ivane Brlić Mažuranić i Tina Ujevića uz prigodni program HKUD Radišići. Humački gvardijan dati će svoj blagoslov pri početku. Na trgu će biti štandovi na kojima će učenici izložiti različite vrste kruha i krušnih proizvoda, za koje će prikupljati dobrovoljne priloge. Pozivamo sve građane da u to vrijeme dođu na Trg domovinske zahvalnosti, da zaplešu i zapjevaju te svojim prilogom pomognu onima kojima je to najpotrebnije.
 
OTKRIVANJE SPOMENIKA FRA LOVRI ŠITOVIĆU LJUBUŠAKU Ispis E-mail
Utorak, 06 Listopad 2009
otkrivanje_spomenika_3.jpgU subotu 3. listopada je na novouređenom trgu ispred crkve sv.Kate u Ljubuškom , u organizaciji Općine Ljubuški, Franjevačkog samostana na Humcu, Zavičajnog kluba Ljubušaka iz Zagreba  i Udruge Mlade  Zagreb  svečano  otkriven spomenik fra Lovri Šitoviću - Ljubušaku.
Opširnije...
 
Uskoro spomenik fra Lovri Šitoviću Ljubušaku u središtu grada Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Rujan 2009
img_0740.jpgDanas je u uredu načelnika općine Ljubuški održana konferencija za novinstvo povodom početka radova na uređenju trga ispred crkve svete Kate u središtu grada gdje će uskoro biti postavljen spomenik fra Lovri Šitoviću Ljubušaku. Novinarima se najprije obratio načelnik Barbarić kazavši da je projekt podizanja spomenika fra Lovri Šitoviću iniciran od strane Zavičajnog kluba Ljubušaka u Zagrebu i udruge Mlade, ali je od samog početka ostvarena izvrsna suradnja spomenutih udruga s Općinom kao i franjevačkim samostanom na Humcu.
Opširnije...
 
Digitalni mobilni mamograf stigao u Ljubuški! Ispis E-mail
Petak, 04 Rujan 2009
digitalna_obrada.jpgDom zdravlja Ljubuški od danas je bogatiji za digitalni mobilni mamograf. Tu vrijednu donaciju Domu zdravlja osigurao je Zavičajni klub hercegovačkih studenata iz Zagreba koji je sredstva za kupnju mamografa prikupio u akciji „Pružimo ruku prijateljstva i ljubavi“. Prema riječima Dragana Primorca, bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa u Vladi RH i člana Inicijativnog odbora akcije za kupnju mamografa, mamograf će koristiti ne samo pacijenti iz Ljubuškog već i oni iz šire okolice u BiH i RH.
Opširnije...
 
ALBA BiH potpisala ugovor s Općinom Ljubuški Ispis E-mail
Petak, 14 Kolovoz 2009
alba_ugovor_01.jpgJučer je u uredu načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića potpisan sporazumni ugovor s poduzećem ALBA BH, čija je djelatnost sakupljanje, transport i zbrinjavanje komunalnog otpada. Predstavnik tvrtke ALBA BH Vlado Jerkić prilikom potpisivanja istaknuo je da je ovim dugoročnim ugovorom zajamčeno poboljšanje odvoza i zbrinjavanje komunalnog otpada u općini Ljubuški. Naime, još 2007.godine, kako navodi Jerkić, pokušala se ostvariti suradnja s općinom Ljubuški određenim pregovorima, nakon čega je uslijedila i donacija od 35 kontejnera.

Opširnije...
 
Gosti iz Međimurja u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2009
upan_perho.jpgNačelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bebek , primili su danas u radni posjet izaslanstvo Županije međimurske predvođeno županom Ivanom Perhočem te izaslanstvo grada Čakovca predvođeno gradonačelnikom Brankom Šalomonom.

U pratnji gostiju iz Međimurja bio je i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša.

Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima gospodarske, kulturne, sportske i svih drugih vidova suradnje, a gostima su uručeni i prigodni darovi.

Inače, Međimurci su pozvani u Ljubuški kao gosti 5. jubilarnog Ljubuškog sila kojem kumuje,također Međimurac, konzul Pleša.


Opširnije...
 
Ljubuško Silo 2009. Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Srpanj 2009
logo_ljubusko_silo.jpgDana 24. srpnja 2009. godine održat će se kulturno-umjetnička manifestacija Ljubuško Silo 2009. Organizator Ljubuškog Sila je Savez kulturno-umjetničkih društava Ljubuško Silo, koje čine kulturno-umjetnička društva općine Ljubuški, a to su HKD Sveti Ante - Humac; HKUD Studenčica - Studenci; KUD Herceg Stjepan; HKUD Radišići - Radišići i HKUD Sveti Marko Klobuk - Klobuk.

Opširnije...
 
JAVNI POZIV za prikupljanje Prijedloga za investiranje za Program kapitalnih investicija 2010-2014 Ispis E-mail
Četvrtak, 02 Srpanj 2009
Temeljem Odluke o usvajanju Programa kapitalnih investicija Općine Ljubuški i članka 2. i 3. Odluke o načinu i proceduri ažuriranja Programa kapitalnih investicija Općine Ljubuški ( „Službeni glasnik“ Općine Ljubuški, broj: 4/08, od 10. rujna 2008. godine), Općinski načelnik Ljubuški objavljuje

JAVNI POZIV
za prikupljanje Prijedloga za investiranje za Program kapitalnih investicija
u razdoblju  2010-2014. godini

Predmet Javnog poziva je prikupljanje Prijedloga za investiranje, u cilju ažuriranja Programa kapitalnih investicija Općine Ljubuški, kako bi se odredili prioriteti  općinskih investicija, koje se odnose na organiziranu infrastrukturnu izgradnju, odnosno poboljšanje tehničke i društvene infrastrukture u razdoblju  2010-2014. godine.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 370 - 378 od 461

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 4
Advertisement
You are here  :Naslovnica