Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Gradnja gradske mrtvačnice i groblja Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Ožujak 2008
thumb_blagoslov_buduce_mrtvacnice.jpgGvardijan samostana na Humcu fra Miro Šego je blagoslovio temelje gradske mrtvačnice na gradskom groblju u prigradskom naselju Pregrađu, uz cestu koja od Ljubuškog vodi prema jugoistočnom dijelu općine i granici prema Metkoviću. Gradilište je svečano otvorio načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Novo gradsko groblje će imati površinu 75.000 četvornih metara, te će u sklopu njega biti izgrađena mrtvačnica. Površina groblja će omogućiti više od 11.000 grobnih mjesta, a ona će se početi graditi u II . fazi projekta zajedno sa upravnom zgradom.


temelji_buduce_mrtvacnice.jpg
Na proljeće  će se donijeti odluke  općinske uprave
o groblju, a u JKA Ljubuški će se osnovati poseban pogrebni odjel koji će upravljati tim objektom. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja ljeta 2008. godine, te da će prostor mrtvačnice koristiti građani iz cijele općine za sva mjesna groblja u cijeloj općini.

U prvom dijelu projekta napraviti će se 700 grobnih mjesta, a s mrtvačnicom i ogradom vrijednost radova iznosi 1.600.000 KM.

Predviđeno je da se već u svibnju završi jedan dio grobnih mjesta te će se odmah provesti javna dradžba za njihovu prodaju, tako da će ih građani moći ubrzo kupovati, jer postoji velika potreba i zanimanje građana.
 
« Prethodna   Sljedeća »

Poslovni imenik

Dodaj upis
Traži

Tko je Online

Gostiju online: 4
Advertisement
You are here  :Naslovnica