Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Sportski klubovi
Karate klub "SHOTOKAN LJUBUŠKI" Ispis E-mail
shotokan_grb.jpgKarate klub "SHOTOKAN LJUBUŠKI" osnovan je 2007.godine u cilju omasovljavanja karate sporta. Klub broji oko 80 članova svih dobnih skupina, od 5 do 18 godina. Osim omasovljavanja karate sporta klub ima i veliku društvenu odgovornost u odgoju djece koju trenira. Nastupajući na regionalnim natjecanjima klub redovito ostvaruje zapažene rezultate. Sa djecom i odraslima rade četiri trenera nekoliko puta tjedno i to u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama.
Službene stranice kluba su http://www.shotokan.ba.
 
Hrvatski košarkaški klub Ljubuški Ispis E-mail
grb_hkk_ljubuski.jpgHrvatski košarkaški klub Ljubuški osnovan je i djeluje od 1976.godine. Od 1995.godine klub počinje sa oraniziranijim radom i sudjeluje u svim prvenstvenim natjecanjima KS Herceg-Bosne. Od tada bilježi i zapaženije rezultate, nekoliko puta viceprvaci KS HB,te pobjednici kupa KS HB u sezoni 2002/03. U sezoni 2005/06  klub je ostvario najveći uspjeh i plasirao se u premijer ligu BiH.
U klubu je organiziran rad sa mlađim selekcijama kadeta i predkadeta za koje je organizirano prvenstveno natjecanje pri KS HB.
Službena internet stranica HKK Ljubuški: www.hkkljubuski-horses.com
 
Rukometni klub "Izviđač" Ispis E-mail
grb_rk_izvidjac.gif
HRK Izviđač je sportski klub duge i bogate tradicije, utemeljen 1956.godine i već više godina je nositelj i perjanica Ljubuškog i BiH sporta. Klub je 8 puta osvajao prvenstvo Herceg-Bosne, a Kup 9 puta. Izviđač je i četverostruki prvak BiH (u sezonama 1999/2000., 2001/2002., 2003/2004. i 2004/2005. godine), te dvostruki pobjednik Kupa BiH (1998/1999. i 2001/2002.godine).

Službena Internet stranica RK Izviđača: www.izvidjac.com
 
Karate klub Ljubuški Ispis E-mail
logo_karate_klub_ljubuski.jpg
Karate klub Ljubuški djeluje u Ljubuškom od 1989 god. Članovi Karate kluba Ljubuški su dosad osvajali brojna odličja na domaćim,regionalnim te europskim turnirima.
U Karate klubu Ljubuški djeluje i karate škola koja ima 85 članova u dobi od 5 do 17 god.

Službene Internet stranice Karate kluba Ljubuški: www.karate-ljubuski.com
 
Boćarski klub "Ljubuški" Ispis E-mail
Boćarski klub "Ljubuški" je osnovan 1990. godine. Od tada imaj brojne uspjehe, četvrtfinale Lige prvaka, četvrtu godinu za redom su prvaci Bosne i Hercegovine. Klub broji 12 igrača. Jedan od najznačajnijih uspjeha je Zlatna medalja Markice Dodiga na svjetskom boćarskom prvenstvu u Torinu 2005. godine.
 
Hrvatski atletski klub "Ljubuški" Ispis E-mail
grb_hak_ljubuski.jpg
Hrvatski atletski klub Ljubuški trenira na gradskom stadionu "Babovac". Trenutno ima veliki broj mladih atletičara koji se natječu u nekoliko atletskih disciplina.
 
Hrvatski nogometni klub "Ljubuški" Ispis E-mail
grb_hnk_ljubuski.gifHNK Ljubuški je osnovan 1937. godine kao "Ljubuški omladinski sportski klub", ali je uskoro prestao igrati zbog početka 2. Svjetskog rata. 1947. je ponovno osnovan pod imenom "Udarnik". 1952. godine je predstavljena "Sloga", koja je imala dosta uspjeha u bivšoj državi. Klub je imao konstanti rad, za razliku od prijašnjih godina.

Godine 1994. je promijenjeno ime u "HNK Ljubuški", koje klub nosi i danas. Klub je osvojio Kup Herceg-Bosne 1995. i 1996. godine. Klub utakmice igra na gradskom stadionu "Babovac".
 
Boks klub Ljubuški Ispis E-mail
logo_boksklub.jpgBoksački klub "Ljubuški" je osnovan u 9. mjesecu 2004. godine. Od tada imaju niz zapaženih rezultata u seniorskim, juniorskim, kadetskim i pionirskim kategorijama.
Također uz momke treniraju i djevojke koje se trude promovirati boks kao sport koji nije rezerviran samo za mušku populaciju.
 
You are here  :Naslovnica arrow Sport i rekreacija arrow Sportski klubovi