Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Aktivnosti uprave
SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
svecana_sjednica_2.jpgPolaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja ljubuškim žrtvama na trgu Domovinske zahvalnosti započeo je središnji i završni dio obilježavanja dana općine Ljubuški, 21.veljače. Uz općinske čelnike vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon toga služena je sveta Misa u crkvi sv.Kate u Ljubuškom koju je predvodio humački gvardijan fra Miro šego uz suslavlje fra Stipana Šarića župnika iz Veljaka i fra Marka Juriča župnika iz Klobuka.
Uz čestitke za Dan općine gvardijan je naglasio da smo svi pozvani da radimo za napredak i boljitak sredine u kojoj živimo, a nazočnim političarima još jednom poručio da opće dobro mora biti ispred vlastitih interesa.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u restoranu „Ohio“ na Humcu.
Opširnije...
 
VELEPOSLANIK RH U BiH U POSJETI LJUBUŠKOM Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
veleposlanik_i_konzul_s_mucicem.jpgU tjednu obilježavanja Dana općine, Ljubuški su posjetili novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Tonči Stanišić i generalni konzul RH u Mostaru, Velimir Pleša.
Veleposlanik Stanišić i konzul Pleša posjetili su tvrtku „Mucić&Co.“ gdje su razgovarali s vlasnikom Stanislavom Mucićem i menadžmentom tvrtke, a nazočni su bili i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bebek i savjetnik načelnika Ivan Herceg.


Opširnije...
 
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE LJUBUŠKI – 21.VELJAČE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Veljača 2009
Povodom proslave Dana općine Ljubuški – 21. veljače predstavljamo Vam program obilježavanja Dana općine za 2009. godinu.
Opširnije...
 
Poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški Ispis E-mail
Utorak, 03 Veljača 2009
OPĆINA LJUBUŠKI
OPĆINSKO VIJEĆE
POVJERENSTVO ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA

Broj: 01-02-158/09
Ljubuški, 29.01.2009. godine

    Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški, na temelju članka 14. Odluke o javnim priznanjima Općine Ljubuški ("Sl. glasnik općine Ljubuški, broj 6/07), pokreće postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja koja se dodjeljuju 21.veljače, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na Dan općine Ljubuški,  o b j a v l j u j e

                          P O Z I V

za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu
javnih priznanja općine Ljubuški
Opširnije...
 
Otvaranje obnovljene škole Tina Ujevića u Vitini Ispis E-mail
Petak, 26 Rujan 2008

otvaranje_skole_vitina_01.jpgMinistar znanosti obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske prof. dr. Dragan Primorac, 23. rujna 2008. godine, svečano je otvorio obnovljenu školsku zgradu OŠ Tina Ujevića u Vitini, u koju je Vlada RH uložila milijun kuna. Tom prigodom ministar Primorac je kazao kako Vlada RH na cijelom području BiH pomaže obnovu i gradnju škola, učilišta i veleučilišta, te kako će biti prijatelji i pomagači Hrvata u BiH dokle god im bude potrebna njihova pomoć.

Opširnije...
 
Generalni konzul Republike Hrvatske u posjeti općini Ljubuški Ispis E-mail
Petak, 22 Kolovoz 2008

konzul_ispred_samostana.jpg Dana 20. kolovoza 2008. godine u radnoj posjeti općini Ljubuški bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Velimir Pleša sa svojim suradnicima. Konzula su primili načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić sa svojim suradnicima i predsjednik Općinskog vijeća Davorin Medić. Cilj posjeta je uspostava kvalitetnih odnosa i dobre suradnje Konzulata u Mostaru i Općine Ljubuški. Generalni konzul, g. Pleša, obišao je sa svojim domaćinima tvrtku Mucić & Co. gdje je bio ugodno iznenađen viđenim, a nakon toga su obišli samostan Sv. Ante na Humcu u kojem se nalazi najstarija arheološka zbirka u BiH i galerija "Majka" sa stalnim postavom. Treba istaći da je općina Ljubuški bila prvi domaćin novom generalnom konzulu Republike Hrvatske u Mostaru.

 
Samoborska tročlana delegacija u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
samoborci_020.jpg
Susret i upoznavanje Samoboraca i Ljubušaka na prošlogodišnjem sajmu Eko-etno Hrvatska, koji se održao u sklopu jesenskog Zagrebačkog velesajma, rezultirao je jučerašnjom posjetom tročlane samoborske delegacije Ljubuškom u kojoj su bili gradonačelnik Samobora Antun Dubravko Filipec, pročelnik Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo grada Samobora Željko Radovanić i voditeljica Ureda gradonačelnika Danijela Kalafatić. Samoborci su se u Ljubuškom sastali s načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OV Ljubuški Davorinom Medićem i šeficom Ureda načelnika Ankicom Šaravanjom.
Opširnije...
 
Potpisana Povelja o suradnji Ispis E-mail
Utorak, 17 Lipanj 2008
povelja.jpgVišegodišnje prijateljstvo i suradnja Kulturno umjetničkih društva „Herceg Stjepan" iz Ljubuškog i „Kristal-Sladorana" iz Županje rezultiralo je ovih dana potpisivanjem Povelje o suradnji dvaju gradova. Povelju su potpisali županjski gradonačelnik Davor Miličević i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.
Opširnije...
 
Gradnja gradske mrtvačnice i groblja Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Ožujak 2008
thumb_blagoslov_buduce_mrtvacnice.jpgGvardijan samostana na Humcu fra Miro Šego je blagoslovio temelje gradske mrtvačnice na gradskom groblju u prigradskom naselju Pregrađu, uz cestu koja od Ljubuškog vodi prema jugoistočnom dijelu općine i granici prema Metkoviću. Gradilište je svečano otvorio načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Novo gradsko groblje će imati površinu 75.000 četvornih metara, te će u sklopu njega biti izgrađena mrtvačnica. Površina groblja će omogućiti više od 11.000 grobnih mjesta, a ona će se početi graditi u II . fazi projekta zajedno sa upravnom zgradom.
Opširnije...
 
Općina Ljubuški potpisala novu fazu GAP projekta Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25 Veljača 2008
U petak 22. veljače 2008. godine potpisan je partnerski sporazum općine Ljubuški i GAP-a. Na konferenciji je sudjelovalo 56 načelnika općina iz cijele BiH. Na konferenciji su sudjelovali i ambasadori Švedske, Nizozemske i Sjedinjenih Američkih Država. GAP-ovi timovi su prezentirali nacrt plana rada za slijedećih 5 godina.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 81 - 90 od 90
You are here  :Naslovnica arrow Aktivnosti uprave