Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Aktivnosti uprave
Sveti Nikola 2009 Ispis E-mail
Četvrtak, 26 Studeni 2009
sveti_nikola.jpgOpćina Ljubuški, ove godine kao i dosadašnjih, na poseban način obilježava blagdan sv. Nikole.  Naime, 2, 3, 4, i 6. prosinca, sv. Nikola obilazi i uz prigodan igrokaz u svim matičnim i područnim školama daruje djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola i djecu dječjih vrtića.  Također, istu predstavu i darove imaju priliku vidjeti i dobiti mala dječica u šest Župnih crkva. Predstava koja traje 15-ak minuta izvest će se ukupno 30 puta a podijelit će se oko 2 600 darova. Predstavu izvode učenici Gimnazije Ljubuški.

Pokrovitelj ovog događaja je Općina Ljubuški a sponzori su: TMT d.o.o, Croatia osiguranje, Unicredit bank, Unitrade, Agram te Kerametal.
Sva dječica koja će primiti darove sv. Nikole od srca vam se zahvaljuju!!
 
ALBA BiH potpisala ugovor s Općinom Ljubuški Ispis E-mail
Petak, 14 Kolovoz 2009
alba_ugovor_01.jpgJučer je u uredu načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića potpisan sporazumni ugovor s poduzećem ALBA BH, čija je djelatnost sakupljanje, transport i zbrinjavanje komunalnog otpada. Predstavnik tvrtke ALBA BH Vlado Jerkić prilikom potpisivanja istaknuo je da je ovim dugoročnim ugovorom zajamčeno poboljšanje odvoza i zbrinjavanje komunalnog otpada u općini Ljubuški. Naime, još 2007.godine, kako navodi Jerkić, pokušala se ostvariti suradnja s općinom Ljubuški određenim pregovorima, nakon čega je uslijedila i donacija od 35 kontejnera.

Opširnije...
 
Gosti iz Međimurja u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2009
upan_perho.jpgNačelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bebek , primili su danas u radni posjet izaslanstvo Županije međimurske predvođeno županom Ivanom Perhočem te izaslanstvo grada Čakovca predvođeno gradonačelnikom Brankom Šalomonom.

U pratnji gostiju iz Međimurja bio je i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša.

Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima gospodarske, kulturne, sportske i svih drugih vidova suradnje, a gostima su uručeni i prigodni darovi.

Inače, Međimurci su pozvani u Ljubuški kao gosti 5. jubilarnog Ljubuškog sila kojem kumuje,također Međimurac, konzul Pleša.


Opširnije...
 
Ljubuški: potpisan Ugovor o uređenju katastarske oblasti Ispis E-mail
Srijeda, 13 Svibanj 2009

uredjenje_katastra_1.jpg

Danas je u uredu načelnika Općine  Ljubuški  potpisan Ugovor o zajedničkom financiranju poslova izmjere i katastra  između Općine Ljubuški i Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove.
Opširnije...
 
Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Ljubuški Ispis E-mail
Utorak, 12 Svibanj 2009
vijece_1.jpgU Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana je 6. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su usvojena izvješća o radu za 2008. kao i plan rada za 2009. godinu Javnih ustanova i poduzeća : „Radio Ljubuški“, „Dječji vrtić Ljubuški“ i „Centar za socijalni rad Ljubuški“. Vijećnici su primili informaciju o radu za 2008. i program rada za 2009.godinu i Srednje strukovne škole „Ruđera Boškovića“, „Gimnazije“ Ljubuški, Crvenog Križa Ljubuški te Doma zdravlja, kao i Informaciju o stanju sigurnosti na području općine Ljubuški za 2008.godinu od strane Policijske uprave Ljubuški.
Opširnije...
 
Federalni ministar kulture i sporta u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Petak, 08 Svibanj 2009
1.jpgU Ljubuškom danas, povodom završnice Kupa BiH u rukometu, boravi Federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.Ministra Grahovca je primio načelnik Općine  Nevenko Barbarić sa suradnicima te su tom prigodom razgovarali o nastavku uspješne suradnje između ovog Ministarstva i Općine Ljubuški.

Opširnije...
 
Načelnik Barbarić s ministrom Čamberom o devetogodišnjem obrazovanju Ispis E-mail
Petak, 08 Svibanj 2009
ravnatelji.jpgDanas je u prostorijama Općine Ljubuški, s početkom u 11:30 sati, održan sastanak ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa ZHŽ Vjekoslava Čambera i načelnika Općine Ljubuški Nevenka Barbarića.
Opširnije...
 
Potpisan ugovor o sufinanciranju između Općine Ljubuški i GAP-a Ispis E-mail
Srijeda, 06 Svibanj 2009
gap_01.jpgDanas je u uredu načelnika Općine Ljubuški  svečano potpisan ugovor o sufinanciranju kapitalnih projekata između Općine Ljubuški i organizacije GAP – projekt upravne odgovornosti. U ime Općine ugovor je potpisao načelnik Nevenko Barbarić, a u ime GAP – a direktor projekta Dana Frey.

 

Opširnije...
 
Sastanak načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića i MZ Studenci Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2009
studenci.jpgU povodu skorog početka radova na izgradnji koridora 5 C, općinski načelnik Nevenko Barbarić je održao sastanak, nakon Zvirića i s mještanima Studenaca. Kako je na početku kazao cilj je da se popriča s ljudima koji će novom trasom na ovaj, ili onaj način biti oštećeni, i pokušati iznaći što povoljnije rješenje. Za tu prigodu mještanima su predočene karte s idejnim rješenjima trase koja prolazi vrlo blizu svetišta u Studencima, a buduća auto cesta bi prelazila doslovno preko nekoliko kuća.
Opširnije...
 
SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
svecana_sjednica_2.jpgPolaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja ljubuškim žrtvama na trgu Domovinske zahvalnosti započeo je središnji i završni dio obilježavanja dana općine Ljubuški, 21.veljače. Uz općinske čelnike vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon toga služena je sveta Misa u crkvi sv.Kate u Ljubuškom koju je predvodio humački gvardijan fra Miro šego uz suslavlje fra Stipana Šarića župnika iz Veljaka i fra Marka Juriča župnika iz Klobuka.
Uz čestitke za Dan općine gvardijan je naglasio da smo svi pozvani da radimo za napredak i boljitak sredine u kojoj živimo, a nazočnim političarima još jednom poručio da opće dobro mora biti ispred vlastitih interesa.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u restoranu „Ohio“ na Humcu.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 81 - 90 od 99
You are here  :Naslovnica arrow Aktivnosti uprave