Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Aktivnosti uprave
Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Ljubuški Ispis E-mail
Utorak, 12 Svibanj 2009
vijece_1.jpgU Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana je 6. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su usvojena izvješća o radu za 2008. kao i plan rada za 2009. godinu Javnih ustanova i poduzeća : „Radio Ljubuški“, „Dječji vrtić Ljubuški“ i „Centar za socijalni rad Ljubuški“. Vijećnici su primili informaciju o radu za 2008. i program rada za 2009.godinu i Srednje strukovne škole „Ruđera Boškovića“, „Gimnazije“ Ljubuški, Crvenog Križa Ljubuški te Doma zdravlja, kao i Informaciju o stanju sigurnosti na području općine Ljubuški za 2008.godinu od strane Policijske uprave Ljubuški.
Opširnije...
 
Federalni ministar kulture i sporta u posjeti Ljubuškom Ispis E-mail
Petak, 08 Svibanj 2009
1.jpgU Ljubuškom danas, povodom završnice Kupa BiH u rukometu, boravi Federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.Ministra Grahovca je primio načelnik Općine  Nevenko Barbarić sa suradnicima te su tom prigodom razgovarali o nastavku uspješne suradnje između ovog Ministarstva i Općine Ljubuški.

Opširnije...
 
Načelnik Barbarić s ministrom Čamberom o devetogodišnjem obrazovanju Ispis E-mail
Petak, 08 Svibanj 2009
ravnatelji.jpgDanas je u prostorijama Općine Ljubuški, s početkom u 11:30 sati, održan sastanak ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa ZHŽ Vjekoslava Čambera i načelnika Općine Ljubuški Nevenka Barbarića.
Opširnije...
 
Potpisan ugovor o sufinanciranju između Općine Ljubuški i GAP-a Ispis E-mail
Srijeda, 06 Svibanj 2009
gap_01.jpgDanas je u uredu načelnika Općine Ljubuški  svečano potpisan ugovor o sufinanciranju kapitalnih projekata između Općine Ljubuški i organizacije GAP – projekt upravne odgovornosti. U ime Općine ugovor je potpisao načelnik Nevenko Barbarić, a u ime GAP – a direktor projekta Dana Frey.

 

Opširnije...
 
Sastanak načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića i MZ Studenci Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2009
studenci.jpgU povodu skorog početka radova na izgradnji koridora 5 C, općinski načelnik Nevenko Barbarić je održao sastanak, nakon Zvirića i s mještanima Studenaca. Kako je na početku kazao cilj je da se popriča s ljudima koji će novom trasom na ovaj, ili onaj način biti oštećeni, i pokušati iznaći što povoljnije rješenje. Za tu prigodu mještanima su predočene karte s idejnim rješenjima trase koja prolazi vrlo blizu svetišta u Studencima, a buduća auto cesta bi prelazila doslovno preko nekoliko kuća.
Opširnije...
 
SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
svecana_sjednica_2.jpgPolaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja ljubuškim žrtvama na trgu Domovinske zahvalnosti započeo je središnji i završni dio obilježavanja dana općine Ljubuški, 21.veljače. Uz općinske čelnike vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon toga služena je sveta Misa u crkvi sv.Kate u Ljubuškom koju je predvodio humački gvardijan fra Miro šego uz suslavlje fra Stipana Šarića župnika iz Veljaka i fra Marka Juriča župnika iz Klobuka.
Uz čestitke za Dan općine gvardijan je naglasio da smo svi pozvani da radimo za napredak i boljitak sredine u kojoj živimo, a nazočnim političarima još jednom poručio da opće dobro mora biti ispred vlastitih interesa.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u restoranu „Ohio“ na Humcu.
Opširnije...
 
VELEPOSLANIK RH U BiH U POSJETI LJUBUŠKOM Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
veleposlanik_i_konzul_s_mucicem.jpgU tjednu obilježavanja Dana općine, Ljubuški su posjetili novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Tonči Stanišić i generalni konzul RH u Mostaru, Velimir Pleša.
Veleposlanik Stanišić i konzul Pleša posjetili su tvrtku „Mucić&Co.“ gdje su razgovarali s vlasnikom Stanislavom Mucićem i menadžmentom tvrtke, a nazočni su bili i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bebek i savjetnik načelnika Ivan Herceg.


Opširnije...
 
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE LJUBUŠKI – 21.VELJAČE Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Veljača 2009
Povodom proslave Dana općine Ljubuški – 21. veljače predstavljamo Vam program obilježavanja Dana općine za 2009. godinu.
Opširnije...
 
Poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški Ispis E-mail
Utorak, 03 Veljača 2009
OPĆINA LJUBUŠKI
OPĆINSKO VIJEĆE
POVJERENSTVO ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA

Broj: 01-02-158/09
Ljubuški, 29.01.2009. godine

    Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški, na temelju članka 14. Odluke o javnim priznanjima Općine Ljubuški ("Sl. glasnik općine Ljubuški, broj 6/07), pokreće postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja koja se dodjeljuju 21.veljače, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na Dan općine Ljubuški,  o b j a v l j u j e

                          P O Z I V

za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu
javnih priznanja općine Ljubuški
Opširnije...
 
Otvaranje obnovljene škole Tina Ujevića u Vitini Ispis E-mail
Petak, 26 Rujan 2008

otvaranje_skole_vitina_01.jpgMinistar znanosti obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske prof. dr. Dragan Primorac, 23. rujna 2008. godine, svečano je otvorio obnovljenu školsku zgradu OŠ Tina Ujevića u Vitini, u koju je Vlada RH uložila milijun kuna. Tom prigodom ministar Primorac je kazao kako Vlada RH na cijelom području BiH pomaže obnovu i gradnju škola, učilišta i veleučilišta, te kako će biti prijatelji i pomagači Hrvata u BiH dokle god im bude potrebna njihova pomoć.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 71 - 80 od 85
You are here  :Naslovnica arrow Aktivnosti uprave