Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Povjerenstvo
Planiranje uzimanja uzoraka krvi najbližih srodnika ekshumiranih žrtava iz masovnih grobnica Ispis E-mail
Petak, 05 Srpanj 2013
Obavještavaju se najbliži srodnici po muškoj i ženskoj liniji žrtava II. svjetskog rata i poraća ekshumiranih iz masovnih grobnica na području općine Ljubuški i to: Bare, Tomića Njiva i iza zgrade MUP-a da se između 10. do 15. kolovoza 2013. godine planira uzimanje uzoraka krvi srodnika radi medicinskog vještačenja i identifikacije žrtava.

Opširnije...
 
PRONAĐENI POSMRTNI OSTATCI KOMUNISTIČKIH ŽRTAVA U MASOVNOJ GROBNICI BARE U LJUBUŠKOM Ispis E-mail
Petak, 08 Listopad 2010

bare_pobijeni.info.jpgLjubuški, 7. listopada 2010. (Povjerenstvo) – Radovi na iskapanju masovne grobnice Bare u Ljubuškom, započeli su 27. rujna. S kraćim prekidima zbog kiše traju sve do danas. Izvodi ih Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Ljubuški na čijem je čelu Vice Nižić, uz suradnju s Vicepostulaturom postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čijem je čelu fra Miljenko Stojić. Stručni dio posla u ovoj fazi predvodi arheolog Tihomir Glavaš.

Opširnije...
 
STOPAMA POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA U LJUBUŠKOM, 9. dan Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2010
stopama_pobijenih_9_dan.jpgLjubuški, 28. srpnja 2010. (Vicepostulatura) – Ovo bi trebao biti posljednji, 9. dan po redu, našeg iskapanja masovne grobnice Tomića njiva u samom središtu Ljubuškog. Zbog načina pokopa ubijenih iznenađenja su uvijek moguća. Oni su ovdje jednostavno ubijani na rubu jame i gurani niz strminu. Zbog toga muku mučimo s određivanjem koja kost pripada kojem tijelu.

Opširnije...
 
STOPAMA POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA U LJUBUŠKOM, 8. dan Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2010

stopama_pobijenih_8_dan.jpgLjubuški, 27. srpnja 2010. (Vicepostulatura) – U državi hrvatskoj, preko granice, danas se slavi podizanje nekog komunističkog ustanka. A u Ustavu zapisaše drukčije. Ne ćemo sad o tome, kao ni o bezbrojnim svjedočenjima i povijesnim dokumentima da se radilo tek o zločinu nad civilnim pučanstvom i katoličkim svećenicima. Samo mi se u umu povezaše današnje dvije stvari: taj nesretni »ustanak« i ova masovna grobnica u kojoj do jučer nabrojismo 25 tijela civila i franjevaca. Očito isti rukopis ruke koja bi htjela ispisivati i našu sadašnjost.

Opširnije...
 
STOPAMA POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA U LJUBUŠKOM, 7. dan Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2010

stopama_pobijenih_7_dan.jpgLjubuški, 26. srpnja 2010. (Vicepostulatura) – Konačno svježiji dan. Ne će biti potrebe za traženjem načina kako se zaštititi od sunca. Jedan smo šator, naime, već potrošili. A nije nam još puno ostalo za uraditi.

Masovnu grobnicu zatječemo kako smo je i ostavili. Čuvali su je policija, mještani, podrazumijeva se i Bog zajedno s onima koje su ovdje pobili. Odmoreni nedjeljnim počinkom još marljivije prianjamo poslu.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 11
You are here  :Naslovnica arrow Općinsko vijeće arrow Povjerenstvo