Općina Ljubuški - Dobrodošli u srce Hercegovine

Osnovno i srednje
Gimnazija Ljubuški Ispis E-mail
gimnazija_ljubuski.jpgGimnazija Ljubuški počela je s radom davne 1945. godine kao niža realna Gimnazija, te je nakon toga prešla u višu realnu Gimnaziju. Prvo je radila u prostorima današnje osnovne škole, a početkom 1961. godine preselila se u zgradu časnih sestara milosrdnica u kojoj se i sada nalazi. U Gimanziji su se, osim Ljubuške mladeži, školovali i učenici iz Gruda, Čitluka, Vrgorca, sve dok nije osnovana njihova gimnazija. Naša škola broji 370 učenika raspoređenih u 13 odjela.

Ona je bila i ostala "rasadnik talenata". Mnoge Ljubušake uputila je znanjem, talentom, željom da se postane netko i nešto u životu.
Opširnije...
 
Srednja strukovna škola "Ruđer Bošković" Ispis E-mail
srednja_strukovna_skola_rudjer_boskovic.jpgSrednja strukovna škola Ruđera Boškovića u Ljubuškom osnovana je Odlukom Općinskog vijeća općine Ljubuški broj:01/1-023-5/94 od 01.08.1994.godine a registrirana je na Županijskom sudu u Širokom Brijegu pod brojem rješenja 4/1-00598/01 od 23.04.2002. godine.

U registar Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke upisana je pod brojem rješenja 07-04-06-R-16/98 od 22.05.1998. godine a objavljen je u Narodnim Novinama Županije Zapadnohercegovačke broj 6 strana 6. 4/2000.
Opširnije...
 
Osnovna škola "Marko Marulić" Ljubuški Ispis E-mail
osnovna_skola_mark0_marulic.jpgŠkola je locirana u samom središtu grada Ljubuškoga. Godine 1949. g. je izgrađena i bila je u sklopu Narodnog Odbora općine Ljubuški, a dano joj je ime “29. Oktobar” Ljubuški prigodom proslave 20 godišnjice oslobođenja grada Ljubuškog (60-ih godina). Kroz desetljeća uspješno je odgajala i obrazovala niz generacija od I – VIII razreda.

Sazidana od debelih kamenih zidova odupirala se raznim vremenskim nepogodama, zemljotresima, ratnim događanjima. Godine 1972. g. dograđen je novi dio od četiri učionice i športska dvorana sa svlačionicama.
Opširnije...
 
Osnovna škola "Ivana Brlić Mažuranić" Gračine Ispis E-mail
osnovna_skola_ivana_brlic_mazuranic.jpgŠkola je počela s radom 6. veljače 1983. u novootvorenoj školskoj zgradi koja je izgrađena na Humcu - Gračine, tijekom akcije Tisuću škola BiH . Pored klasičnih učionica, škola ima i namjenske učionice za kemiju i biologiju, strane jezike, glazbenu i likovnu kulturu, tehničku kulturu i malu dvoranu za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Matičnu i 4 područne škole pohađa ukupno 927 učenika. Nastava je organizirana u dvije smjene a ukupno ima 27 odjela.

U školi je zaposleno 67 djelatnika, od čega je 50 djelatnika vezano za izvođenje neposrednog odgojno-obrazovnog rada.
Opširnije...
 
Osnovna škola "Tin Ujević" Vitina Ispis E-mail
osnovna_skola_tin_ujevic_vitina.jpgPovijest osnovnog školova-nja na prostoru kojeg pokriva Osnovna škola Tina Ujevića u Vitini, datira iz 1886. godine kada je utemeljena i počela s radom Pučka škola u Veljacima, koja je ujedno i jedna od najstarijih škola na prostoru Zapadne Herce-govine. U sjedištu današnje škole, škola je utemeljena 1903. god. kao četverorazredna pučka škola, te se prije nekoliko godina godine obilježila i 100-ta obljetnica postojanja škole u Vitini.

Kao četverorazredna škola u Vitini radila je do 1955. godine, a od školske 1955/56 godine Osnovna škola u Vitini radi kao osmorazredna škola.
Opširnije...
 
You are here  :Naslovnica arrow Odgoj i obrazovanje arrow Osnovno i srednje