os glazbena ljubuskii

Osnovna glazbena škola Ljubuški počinje djelovati 1993. godine kao Glazbeni odjel u sklopu OŠ Marka Marulića.  Prva generacija imala je 9 upisanih učenika, i jedan odjel - klavir.  Broj učenika raste iz godine u godinu, te se škola pravno i administrativno osamostaljuje 2005. godine.

Opširnije...

gimnazija ljubuski

Srednje školstvo u Ljubuškom počinje se razvijati od 1933.godine kada je Vrhovna uprava sestara milosrdnca zatražila od Ministarstva prosvjete u Beogradu odobrenje za otvaranje ženske stručne škole u Ljubuškom.

Opširnije...

sss rb ljubuski

Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića uspješno nastavlja tradiciju srednjeg školstva u Ljubuškom. 

Opširnije...

osnovna skola marko marulic ljubuski
Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški locirana je u samom središtu urbanog dijela Općine Ljubuški u ulici “Zrinskorankopanska b.b.”.  Pod ovim nazivom djeluje od 20.8.1991.godine, a do tada se vodila pod nazivom Osnovna škola “29.oktobar” Ljubuški.  Škola ima površinu od 4000 m2 i okoliš škole cca 10000 m2. 

Opširnije...

osnovna skola inm ljubuski3

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić na Humcu kod Ljubuškog izgrađena je 1982. godine, u akciji „Tisuću škola u Bosni i Hercegovini, a s radom je počela 7. veljače 1983. godine. Ime znamenite hrvatske spisateljice nosi od 1991. godine.

Opširnije...

os tin ujevic

Škola u svom sastavu danas ima centralnu školu i sedam područnih odjela.  Centralna škola u Vitini otvorena je davne 1903. godine kao četverogodišnja škola, a status osmogodišnje dobila je 1956. godine.  Zanimljiv podatak je da je škola u Veljacima , koja je danas jedna od naših područnih škola otvorena davne 1886 godine i prve godine svoga rada imala je preko 100 učenika.

Opširnije...